Home / Γενικές ειδήσεις / Τα πιο συνηθισμένα password στον κόσμο

Τα πιο συνηθισμένα password στον κόσμο

Παρότι η σύσταση να αλλάζουν οι χρήστες συσκευών και υπηρεσιών συχνά τους κωδικούς πρόσβασης σε αυτά, προκειμένου να αποφεύγεται η απόκτησή τους από χάκερ, φαίνεται πως είναι πάρα πολλοί εκείνοι που επιλέγουν μια εύκολη λύση, ακολουθίας αριθμών ή γραμμάτων, προκειμένου να μην τους ξεχνούν.

Εάν, ας πούμε, έχετε κωδικό κάπου τους αριθμούς «123456» να ξέρετε πως ανήκετε στο 17% των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που έχουν επιλέξει την ακολουθία αυτή, σύμφωνα με έρευνα για τα πιο πολυχρησιμοποιημένα passwords του 2016.

Η εταιρεία Keeper με έδρα το Σικάγο, που ασχολείται με τη διαχείριση κωδικών, εξέτασε 10 εκατομμύρια passwords που διέρρευσαν μέσω παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων πέρσι και βρήκε πως τα δέκα πιο δημοφιλή ήταν έξι χαρακτήρων η μικρότερα, κάτι που σημαίνει πως μπορούν να «σπάσουν» σε ελάχιστον χρόνο.

Προφανώς πολλοί χρήστες πιστεύουν πως είναι φαεινή ιδέα η ακολουθία αριθμών αφού στους επτά δημοφιλέστερους κωδικούς ήταν οι παρακάτω: 123456, 1234567, 12345678, 123456789 και 1234567890.

Κάποιοι συνδυάζουν τους αριθμούς με γράμματα για να κάνουν πιο περίπλοκο το αποτέλεσμα αλλά και πάλι, σύμφωνα με την Keeper, η ασφάλεια είναι πολύ αδύναμη.

«Οι κράκερ ξέρουν πώς να αναζητούν ακολουθίες πλήκτρων. Στην καλύτερη θα χρειαστούν μερικά δευτερόλεπτα παραπάνω» λέει.

Ακόμα και κάποιοι κωδικοί που μοιάζουν πιο ασφαλείς αφού δεν προκύπτουν από τη θέση των χαρακτήρων στο πληκτρολόγιο, σημειώνει η Daily Mail, φαίνεται να χρησιμοποιούνται συχνά για τη δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών για αποστολή σπαμ ή phishing.

ehygtgdf

πηγή:newsbeast.gr

About Andreas Chondros