Home / Οικονομία / Τα κοινά προβλήματα Ελλάδας-Πορτογαλίας συζητήθηκαν στη συνάντηση Τσακαλώτου – Σεντένο

Τα κοινά προβλήματα Ελλάδας-Πορτογαλίας συζητήθηκαν στη συνάντηση Τσακαλώτου – Σεντένο

Τις θετικές προοπτικές που διαγράφονται όταν ολοκληρωθεί ο οδικός χάρτης της ελληνικής κυβέρνησης καθώς και τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες προκειμένου να υπάρξει ατζέντα αντιμετώπισής τους με προοδευτικό πρόσημο συζήτησαν στη Λισσαβώνα οι υπουργοί Οικονομικών Πορτογαλίας και Ελλάδας στη συνάντηση που είχαν, σήμερα το μεσημέρι.

Οι κ.κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και Μάριο Σεντένο, σύμφωνα με πηγές του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, συζήτησαν το ελληνικό πρόβλημα και συμφώνησαν ότι υπάρχουν κοινά προβλήματα καθώς η Ελλάδα και η Πορτογαλία έχουν πολλές ομοιότητες. Οι δύο υπουργοί έθεσαν τα ζητήματα προκείμενου να υπάρξει ατζέντα αντιμετώπισης των διαφόρων κοινών προβλημάτων, με προοδευτικό πρόσημο και για τις δύο χώρες.

Ακόμα, συζήτησαν προβλήματα που μπορούν να τεθούν από κοινού στην ΕΕ, καθώς απασχολούν και τις δύο χώρες, όπως η τραπεζική ένωση, η ανεργία, οι επενδύσεις κ.ά.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα συναντηθεί αύριο, Κυριακή, στο Παρίσι, με το Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν ενώ χθες συναντήθηκε με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών, Πιερ Κάρλο Παντοάν.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

About totritomati