Home / Διεθνή / Ταραχές με τραυματίες σε κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αυστραλία

Ταραχές με τραυματίες σε κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αυστραλία

Με αποστολή αστυνομικών ενισχύσεων έθεσαν οι αυστραλιανές αρχές υπό έλεγχο ταραχές σε αμφιλεγόμενο κέντρο μεταναστών στη Νήσο των Χριστουγέννων.

Τα επεισόδια, τα οποία είχε πυροδοτήσει θάνατος μετανάστη στο κέντρο, οδήγησαν στον τραυματισμό τουλάχιστον πέντε ατόμων και σε εκτεταμένες ζημιές.

Οι μετανάστες -κρατούμενοι στην ουσία- είχαν ανάψει φωτιές και είχαν αναγκάσει τους φρουρούς να αποχωρήσουν.

Σύμφωνα με τις αυστραλιανές αρχές, η επιχείρηση για να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση ολοκληρώθηκε νωρίς την Τρίτη «σε γενικές γραμμές ειρηνικά».

Η αστυνομία ανέφερε ότι έκανε μεν χρήση βίας, όμως δεν επιβεβαίωσε αναφορές πως είχε χρησιμοποιήσει πλαστικές σφαίρες. Οι πέντε τραυματίες είναι τρόφιμοι του κέντρου και η ζωή τους δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Το κέντρο στη Νήσο των Χριστουγέννων είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα μέτρα στην ευρύτερη σκληρή τακτική που ακολουθεί η Αυστραλία απέναντι στο μεταναστευτικό, ενώ ιδιαίτερα το ζήτημα του ασύλου έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση.

Στο συγκεκριμένο κέντρο βρίσκονται τόσο μετανάστες που έχουν φτάσει χωρίς χαρτιά στην Αυστραλία όσο και υπήκοοι άλλων χωρών που αντιμετωπίζουν απέλαση έχοντας καταδικαστεί για παραβάσεις.

Οι ταραχές είχαν ξεκινήσει το βράδυ της Κυριακής, όταν βρέθηκε η σορός ενός ιρανού κούρδου, του Φαζέλ Τσεγκένι, σε γκρεμό. Ο Τσεγκένι είχε προηγούμενως προσπαθήσει να αποδράσει από το κέντρο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:http://news.in.gr/world/article/?aid=1500038339#ref=latestarticles

About basilis progressive