Home / Αθλητισμός / Ποδόσφαιρο / Champions League / Τίτλοι τέλους για τον μεγάλο Ραούλ – Αφιέρωμα

Τίτλοι τέλους για τον μεγάλο Ραούλ – Αφιέρωμα

Τον επίλογο σε μια μεγάλη και άκρως πετυχημένη καριέρα έγραψε ο Ραούλ Γκονζάλεζ. Ο ισπανός, πρώην πλέον, στράικερ αγωνιζόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες τον τελευταίο χρόνο και τους Νιου Γιορκ Κόσμος όπου και κατέκτησε το πρωτάθλημα, προσθέτοντας με αυτό τον τρόπο τον 22ο και τελευταίο τίτλο στην τροπαιοθήκη του. Δεν έφτασε τυχαία αυτό τον αριθμό των τίτλων καθώς ήταν ένας πολύ ταλαντούχος, αποτελεσματικός και γενικά ένας πολύ χαρισματικός ποδοσφαιριστής αλλά ήταν ταυτόχρονα ηγέτης και άνθρωπος τόσο μέσα στο γήπεδο, όσο και έξω απο αυτό.

Ο Ραούλ Γκονζάλεζ Μπλάνκο (όπως είναι το πλήρες όνομα του) γεννήθηκε στη Μαδρίτη στις 27 Ιουνίου του 1977. Απο πολύ μικρός είχε δείξει την αγάπη του για τη ”στρογγυλή θεά” αγωνιζόμενος σε διάφορες ακαδημίες στη Μαδρίτη, προτού τον ”βάλει στο μάτι” σκάουτερ της Ατλέτικο Μαδρίτης και του δώσει μια ευκαιρία να αποδείξει το ταλέντο του στις ακαδημίες νέων της Ατλέτικο. Δεν έμεινε βέβαια και πολύ εκεί, αφού άρεσε αρκετά και στην Ρεάλ Μαδρίτης, με τους ”Μερένχες” να τον πείθουν να μεταπηδήσει στις δικές τους ακαδημίες όπου έμελλε και να λάμψει.

Το 1994 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Ρεάλ παίζοντας αρχικά στην τρίτη ομάδα της ( Ρεάλ Μαδρίτης Γ) σκοράροντας 16 γκολ σε μόλις 7 συμμετοχές. Με συνοπτικές διαδικασίες μεταπήδησε στην πρώτη ομάδα και όχι μόνο κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των ανθρώπων της ομάδας και του κόσμου αλλά και να μείνει στην ιστορία ως ένας απο τους κορυφαίους ισπανούς παίκτες όλων των εποχών. Έμεινε στη Μαδρίτη για 16 ολόκληρα χρόνια όντας η σημαία της ομάδας και αρχηγός. Είναι ο πρώτος σε συμμετοχές με τη φανέλα της ”Βασίλισσας” αριθμώντας 741 και μέχρι πρόσφατα ήταν και ο πρώτος σκόρερ με 323 γκολ (τον πέρασε ο Κριστιάνο Ρονάλντο). Το καλοκαίρι του 2010 ενημέρωσε την ομάδα οτι θα έφευγε, μετά τη φυγή και του Γκούτι που ήταν και εκείνος στην ομάδα για 15 χρόνια. Λίγες μέρες μετά συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του πρώτη φορά εκτός συνόρων και συγκεκριμένα στη Γερμανία και τη Σάλκε. Έμεινε εκεί 2 χρονιές έχοντας 66 συμμετοχές και 28 γκολ προτού ανακοινώσει ο ίδιος οτι το μέλλον του δεν είναι στην Ευρώπη και οτι συνεχίζει στο Κατάρ και την Αλ-Σάαντ (39 συμμετοχές, 11 γκολ). Τελευταίος του ποδοσφαιρικός σταθμός ήταν η Αμερική και η Νιου Γιορκ Κόσμος κατακτώντας το πρωτάθλημα στο τέλος και κρεμώντας τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Στη διάρκεια της καριέρας του κατάφερε να κερδίσει αρκετές διακρίσεις, όπως το βραβείο του επιθετικού της χρονιάς, που είναι ο μόνος μέχρι σήμερα που το έχει κερδίσει τρεις φορές (2000, 2001, 2002) αλλά και την ανακήρυξη του στου 100 καλύτερους εν ζωή παίκτες το 2004.

Ο ποδοσφαιρικός κόσμος αποχαιρετά ένα μεγάλο παίκτη…Real Madrid v Valladolid - La Liga1565662_w2_The_football_player_of_Al_Sadd_Raul_Gonzalez_is_laughing_050121_2015 Lunar New Year Cup - South China v New York Cosmos

Οι φανέλες που έχει φορέσει…

 

Και μερικά απο τα καλύτερα γκολ του :

 

Επιμέλεια : Αθανασούλης Κωνσταντίνος

About Kostas Athanasoulis