Home / Αθλητισμός / Τέσσερις τελικοί Κυπέλλου σε Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία και Γαλλία

Τέσσερις τελικοί Κυπέλλου σε Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία και Γαλλία

Άρσεναλ και Άστον Βίλα ρίχνονται το Σάββατο στη «μάχη» του τελικού Κυπέλλου στην Αγγλία, στο «Wembley» (19:30).

Οι «κανονιέρηδες» φαντάζουν το φαβορί του αγώνα και θέλουν τη νίκη για να διατηρήσουν τα περσινά «σκήπτρα» τους, αφού και πέρσι αναδείχθηκαν Κυπελλούχοι κερδίζοντας 3-2 στην Παράταση τη Χαλ.

Από την άλλη η Άστον Βίλα θέλει να κάνει την έκπληξη, με το τελευταίο FA Cup που κατέκτησε να είναι το μακρινό 1957.

Στον δρόμο προς τον τελικό η Άρσεναλ είχε σημαντικότερο εμπόδιο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον 6ο γύρο, ενώ η Άστον Βίλα χρειάστηκε να αφήσει εκτός τελικού τη Λίβερπουλ, την οποία απέκλεισε στον ημιτελικό.

Τελικός Κυπέλλου και στη Γερμανία…

Την ευκαιρία να σώσει τη σεζόν της θα έχει η Μπορούσια Ντόρτμουντ στον τελικό κυπέλλου Γερμανίας το Σάββατο στις 21:00 απέναντι στη Βόλφσμπουργκ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.

Οι Βεστφαλοί μπορεί να εξασφάλισαν την τελευταία αγωνιστική την έξοδο τους στο Europa League, όμως για να μην θεωρηθεί αποτυχημένη η φετινή σεζόν θα θέλουν την κατάκτηση του Κυπέλλου. Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως αυτό θα είναι το τελευταίο παιχνίδι του Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο της ομάδας πριν την αποχώρηση του.

Από την άλλη πλευρά η Βόλφσμπουργκ είχε ήδη μια επιτυχημένη σεζόν, αφού τερμάτισε στη 2η θέση της Bundesliga και την απευθείας είσοδο της στους ομίλους του Champions League, όμως η κατάκτηση του τροπαίου θα ολοκληρώσει μια άκρως επιτυχημένη σεζόν.

Τελευταία κατάκτηση Κυπέλλου για την Ντόρτμουντ ήταν τη σεζόν 2011-2012, από την άλλη πλευρά η Βόλφσμπουργκ δεν το έχει κατακτήσει ποτέ.

Κυπελλούχο αναδεικνύει και η Ισπανία…

Μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, η Μπαρτσελόνα διεκδικεί το δεύτερο τρόπαιο της σεζόν απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλπάο στο Καμπ Νου στις 22:30. Η Μπιλμπάο ολοκλήρωσε τη σεζόν στην 7η θέση και θέλει να πάρει ότι καλύτερο μπορεί από αυτόν τον τελικό.

Οι «μπλαουγκράνα» έχουν ρεκόρ στο Κύπελλο με 26 κατακτήσεις και πιο πρόσφατη το 2012, ενώ οι Βάσκοι βρίσκονται από κοντά με 24 κατακτήσει, με την τελευταία να είναι στο μακρινό 1984.

Στους μεταξύ τους αγώνες πρωταθλήματος φέτος η Μπαρτσελόνα μετράει δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Με 2-0 στο «Καμπ Νου» και με το εντυπωσιακό 5-2 στο «Σαν Μαμές».

«Αυλαία» στο ιταλικό πρωτάθλημα…

Ολοκληρώνεται το προσεχές διήμερο το ιταλικό πρωτάθλημα με τις αναμετρήσεις για την 38η και τελευταία αγωνιστική.

Η μοναδική εκκρεμότητα που απομένει να διευθετηθεί είναι τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια», καθώς η Γιουβέντους έχει κατακτήσει τον τίτλο (σ.σ. πανηγύρισε και το κύπελλο), η Ρόμα κατέλαβε την 2η θέση και θα βρίσκεται στους ομίλους του Champions League τη νέα σεζόν, ενώ Κάλιαρι, Τσεζένα και Πάρμα είναι οι ομάδες που του χρόνου θα αγωνίζονται στη Β΄ κατηγορία.

Λάτσιο και Νάπολι διεκδικούν την τρίτη και τελευταία θέση για το Champions League, με τους «παρτενοπέι» να υποδέχονται στο «Σαν Πάολο» τους «λατσιάλι» και να χρειάζονται μόνο νίκη για να πάρουν το «εισιτήριο».

Από εκεί και πέρα, ο ηττημένος της αναμέτρησης Λάτσιο-Νάπολι και η Φιορεντίνα θα αγωνιστούν στο Europa League της ερχόμενης σεζόν, μαζί με μια εκ των Σαμπντόρια η Ίντερ (ανάλογα με τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής).

Υπενθυμίζεται ότι η Τζένοα, αν και στην 6η θέση, δεν πήρε άδεια συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από την UEFA και ως εκ τούτου την θέση της θα πάρει η ομάδα που βρίσκεται μια θέση πιο κάτω.

Το πρόγραμμα της 38ης αγωνιστικής στη Serie A και η βαθμολογία:

Βερόνα-Γιουβέντους 30/5
Αταλάντα-Μίλαν 30/5
Κάλιαρι-Ουντινέζε 31/5
Φιορεντίνα-Κιέβο 31/5
Ιντερ-Εμπολι 31/5
Νάπολι-Λάτσιο 31/5
Ρόμα-Παλέρμο 31/5
Σαμπντόρια-Πάρμα 31/5
Σασουόλο-Τζένοα 31/5
Τορίνο-Τσεζένα 31/5

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 37 αγώνες)
Γιουβέντους 86 –Πρωταθλήτρια, Τσάμπιονς Λιγκ (όμιλοι)–
Ρόμα 70 –Τσάμπιονς Λιγκ (όμιλοι)
Λάτσιο 66
Νάπολι 63
Φιορεντίνα 61
Τζένοα 59
Σαμπντόρια 55
Ίντερ 52
Τορίνο 51
Μίλαν 49
Παλέρμο 46
Σασουόλο 46
Βερόνα 45
Κιέβο 43
Έμπολι 42
Ουντινέζε 41
Αταλάντα 37
—————-
Κάλιαρι 31 –Υποβιβάστηκε–
Τσεζένα 24 –Υποβιβάστηκε–
Πάρμα 18 –Υποβιβάστηκε–

* Η Πάρμα έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση επτά βαθμών.

Τελικός Κυπέλλου και στη Γαλλία…

Τελικός Κυπέλλου και στη Γαλλία με την εντυπωσιακή Οσέρ που αγωνίζεται στη 2η κατηγορία να αντιμετωπίζει το απόλυτο φαβορί και πρωταθλήτρια, Παρί Σεν Ζερμέν, στις 22:00 στο «Stade de France».

Η Παρί είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση, όμως και η Οσέρ έχει φτάσει πολύ μακριά και δεν θα αφήσει την ευκαιρία.

Οι Παριζιάνοι έχουν κατακτήσει το Κύπελλο 8 φορές με τελευταία το 2010, ενώ η Οσέρ 4 φορές με πιο πρόσφατη το 2005.

Πηγή:http://sports.in.gr/football/international/article/?aid=1500001273#ref=latestarticles

About Panos Dreamer