Home / Κόσμος / Τέλος και από τις ΗΠΑ στο “Made in Israel” στα προϊόντα των ισραηλινών εποικισμών

Τέλος και από τις ΗΠΑ στο “Made in Israel” στα προϊόντα των ισραηλινών εποικισμών

Τέλος δίνουν οι ΗΠΑ, μετά την ΕΕ, στην επισήμανση “Made in Israel” στα προϊόντα των ισραηλινών εποικισμών.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα από τις αμερικανικές τελωνειακές αρχές, αλλά η συζήτηση ξέσπασε μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η Ουάσιγκτον σκληραίνει την στάση κατά της ισραηλινής πολιτικής εποικισμών.
Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Mark Toner, τόνισε ότι αυτό έγινε μετά από καταγγελίες ότι κάποια προϊόντα από τη Δυτική Όχθη είχαν λάθος σήμανση πριν την εισαγωγή τους στις ΗΠΑ.
“Οι οδηγίες σχετικά με τις απαιτήσεις σήμανσης εκδόθηκαν εκ νέου από τις αμερικανικές τελωνειακές αρχές”, είπε σε δημοσιογράφους.

Αυτό, τόνισε, “σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά προηγούμενες αποφάσεις ή κανονισμούς […] και ούτε επιβάλλει πρόσθετες απαιτήσεις σε σχέση με εμπορεύματα που εισάγονται από τη Δυτική Όχθη, τη Λωρίδα της Γάζας ή το Ισραήλ.”

Το ανακοινωθέν επαναλαμβάνει τους όρους των νόμων του 1995 και του 1997 που απαιτούν τα αγαθά από τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη να επισημαίνονται ως τέτοια.

“Δεν είναι αποδεκτό να σηματοδοτούνται τα προαναφερθέντα είδη με τις λέξεις “Ισραήλ”, “Made in Israel”, ” Κατεχόμενα Εδάφη-Ισραήλ» ή οποιαδήποτε άλλη παραλλαγή”.

Ορισμένοι Ισραηλινοί που ζουν στα κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Όχθης βάζουν σήμανση στις εξαγωγές τους “Made in Israel” και η ΕΕ απαγόρεψε πρόσφατα την εισαγωγή τέτοιων προϊόντων, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Τελ Αβίβ.
Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/305570/telos-kai-apo-tis-ipa-sto-made-in-israel-sta-proioda-ton-israilinon-epoikismon-/#ixzz3ycqMZerp
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

About totritomati