Home / Διεθνή / Σύλληψη ισλαμιστών στο Βερολίνο , πιθανή είσοδο των όπλων του Παρισιού από τη Γερμανία

Σύλληψη ισλαμιστών στο Βερολίνο , πιθανή είσοδο των όπλων του Παρισιού από τη Γερμανία

Πληροφορίες από την έρευνα για τις επιθέσεις στο Παρίσι αναφέρουν πως ορισμένα από τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν προήλθαν από έμπορο όπλων στη Γερμανία και είχαν αγοραστεί λίγες ημέρες νωρίτερα. Παράλληλα, η αντιτρομοκρατική στο Βερολίνο προχώρησε σε εκτεταμένη επιχείρηση που κατέληξε στη σύλληψη δύο υπόπτων για σχέσεις με ισλαμιστικά δίκτυα που φέρονται -σύμφωνα με διαρροές στον Τύπο- να προετοίμαζαν επίθεση (ενδεχομένως στο Ντόρτμουντ).

Σύμφωνα με πληροφορίες από γερμανικές εισαγγελικές αρχές που επικαλείται η Bild, φαίνεται ότι μερικά από τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις στο Παρίσι είχαν αγοραστεί από τη Γερμανία στις 7 Νοεμβρίου.

Η πώληση φέρεται να έγινε από έμπορο όπλων ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση στη Στουγάρδη. Οι πληροφορίες υποστηρίζουν πως τέσσερα e-mail που βρέθηκαν στο κινητό του δείχνουν πως τα όπλα πωλήθηκαν σε «έναν Άραβα από το Παρίσι», και οι γαλλικές αρχές που έχουν ενημερωθεί πιστεύουν πως χρησιμοποιήσθηκαν στις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου.

Πρόκειται για δύο Καλάζνικοφ κινεζικής κατασκευής και δύο Ζάσταβα, ο διακανονισμός για τα οποία είχε γίνει διαδικτυακά. Ο κατηγορούμενος ως έμπορος όπλων, ο 34χρονος Σάσα Β., είχε μπει στο στόχαστρο των γερμανικών αρχών ήδη από το ξεκίνημα του 2015.

Συλλήψεις «δύο ισλαμιστών» στο Βερολίνο

Τη νύχτα Πέμπτης προς Παρασκευή, οι δυνάμεις ασφαλείας και η αντιτρομοκρατική βρέθηκαν επί ποδός στο Βερολίνο σε μία επιχείρηση που κατέληξε στη σύλληψη δύο υπόπτων για σχέση με ισλαμιστικά δίκτυα.

Η υπόθεση στη γερμανική πρωτεύουσα δεν σχετίζεται με τις έρευνες για το Παρίσι.

Το βράδυ της Πέμπτης, εντοπίστηκε σε όχημα στο Μπριτς (Νόικελν) του Βερολίνου μία υπόπτη τσάντα. Εξαιτίας ενδεχόμενης ύπαρξης εκρηκτικών, απομακρύνθηκαν προληπτικά οι ένοικοι των γύρω 16 κτιρίων.

Στο όχημα δεν βρέθηκαν εκρηκτικά, όμως συλλέχθηκαν στοιχεία και συνελήφθησαν οι δύο ιδιοκτήτες του. Πρόκειται για έναν 28χρονο και έναν 46χρονο, οι οποίοι και συνελήφθησαν για «προετοιμασία εγκληματικής πράξης».

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που επικαλείται η Tagesspiegel, πρόκειται για έναν Σύρο και έναν Τυνήσιο που ενδέχεται να σχεδίαζαν επίθεση εξ ονόματος της ISIS στο Ντόρτμουντ. Οι αναφορές αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:http://news.in.gr/world/article/?aid=1500042335#ref=latestarticles

About basilis progressive