Home / Αθλητισμός / Μπάσκετ / Α1 Ανδρών / Σφαιρόπουλος: «Κοιτάμε μπροστά»

Σφαιρόπουλος: «Κοιτάμε μπροστά»

Ο Ολυμπιακός είναι αναγκασμένος να ξεχάσει τον αποκλεισμό στο Κύπελλο και να επικεντρωθεί στη δύσκολη συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη, όπως είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά τη νίκη επί του Κολοσσού.

Ευχαριστημένος από την προσπάθεια και την ομαδικότητα που έδειξε ο Ολυμπιακός στη νίκη επί του Κολοσσού Ρόδου ήταν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Στη συνέχεια, ο κόουτς των πρωταθλητών Ελλάδας τόνισε πως η ομάδα του είναι αναγκασμένη να κοιτάξει μπροστά μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αγωνιστεί ο Οθέλο Χάντερ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, καθώς πηγαίνει ολοένα και καλύτερα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος:

«Η προσπάθεια ήταν αρκετά καλή σήμερα. Οι παίκτες έδειξαν μεγάλη διάθεση και στα αμυντικά τους καθήκοντα, αλλά και στην επίθεση ήταν ομαδικοί. Αυτό κρατάμε. Την προσπάθεια και την ομαδικότητα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι. Είναι μία μεγάλη χρονιά, που ξεκίνησε τώρα στο Πρωτάθλημα κα την Πέμπτη στην Ευρωλίγκα. Τώρα, θέλουμε να αφοσιωθούμε στο παιχνίδι με την Τσεντεβίτα. Σήμερα, μπήκαμε πολύ συγκεντρωμένοι και παίξαμε κοντά στα στάνταρ μας. Ήταν φυσιολογικό να πέσει ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο στην επίθεση, αλλά η άμυνάς μας ήταν σταθερή. Κοιτάμε μπροστά, χάθηκε ένας τίτλος, αλλά το πρωτάθλημα τώρα ξεκίνησε. Έχουμε νέους παίκτες που πρέπει να μπουν στη φιλοσοφία της ομάδας. Πρέπει να παίρνουμε τις νίκες γιατί έτσι πρέπει να κάνεις όταν είσαι στον Ολυμπιακό. Είναι όλοι καλοί παίκτες που τους πιστεύουμε και όλοι εν ευθέτω χρόνο θα αποδώσουν αυτά που μπορούν και αυτά που πρέπει. Όμως, όταν έρχεσαι σε καινούρια ομάδα, με καινούριο προπονητή χρειάζεσαι λίγο χρόνο. Είναι σημαντικό να βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι και να εφαρμόζουμε αυτά που κάνουμε στην προπόνηση».

Για τον Πατ Γιανγκ: «Ο Γιανγκ είναι πολύ καλός παίκτης. Πρέπει να μάθει τον τρόπο παιχνιδιού μας γιατί είναι ένας νεαρός παίκτης που παίζει μόλις για δεύτερη χρονιά έξω από το κολέγιο. Χρειάζεται λίγο παραπάνω χρόνο. Το ξέραμε αυτό όταν τον αποκτήσαμε, αλλά πιστεύουμε στις δυνατότητές του. Πρέπει να μάθει πως παίζεται το παιχνίδι στην Ευρώπη και πιστεύουμε ότι θα το κάνει γιατί είναι νεαρός και έχει διάθεση».

Για την πορεία αποθεραπείας του Οθέλο Χάντερ: «Ο Χάντερ τα πηγαίνει καλύτερα. Τώρα κάνει ατομικό με μπάλα αλλά είναι πίσω στην φυσική κατάσταση. Σίγουρα δεν θα είναι μαζί μας με την Τσεντεβίτα και από ‘κει και πέρα βλέπουμε».

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης, από τη μεριά του, είπε: «Καλή χρονιά με υγεία πάνω απ’ όλα. Σίγουρα, υπάρχει απογοήτευση για το Κύπελλο, γιατί ήταν ένα ματς και δεν μπορούμε να ρεφάρουμε την ήττα. Έτσι, όμως, είναι ο αθλητισμός και γι’ αυτό πρέπει να βελτιωθούμε. Σήμερα, δείξαμε διάθεση, αλλά πρέπει να βελτιωθούμε κι άλλο και να γινόμαστε καλύτεροι από παιχνίδι σε παιχνίδι. Τελείωσε αυτό το ματς και κοιτάμε αυτό με την Τσεντεβίτα, όπου θέλουμε να ξεκινήσουμε με καλό μπάσκετ και νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα».

πηγή sport fm

About m bonsu