Home / Ειδήσεις / ΣΥΡΙΖΑ: 15 βουλευτές δηλώνουν ότι το «ναι» δεν είναι «ναι» σε μέτρα λιτότητας

ΣΥΡΙΖΑ: 15 βουλευτές δηλώνουν ότι το «ναι» δεν είναι «ναι» σε μέτρα λιτότητας

Δήλωση με την οποία επισημαίνουν ότι το «ναι» στην ψηφοφορία στη Βουλή υπαγορεύεται από πολιτικούς λόγους, που σχετίζονται με την μη απώλεια της δεδηλωμένης για την κυβέρνηση, αλλά δεν μπορεί να καταγραφεί ως «ναι» στην εφαρμογή μέτρων λιτότητας και νεοφιλελεύθερης κατεδάφισης υπογράφουν 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για τους Λίτσα Αμανατίδου, Κώστα Δελημήτρο, Ζήση Ζάννα, Γιάννη Ζερδελή, Κώστα Ήσυχο, Ηλία Ιωαννίδη, Ηλία Καματερό, Μιχάλη Κριτσωτάκη, Θωμά Κότσια, Ευγενία Ουζουνίδου, Θανάση Πετράκο, Στέφανο Σαμοϊλη, Αλεξάνδρα Τσανάκα, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Νίκο Χουντή.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση προς τους θεσμούς τους βρίσκει ριζικά αντίθετους. «Αυτή η πρόταση, στην ουσία, συνιστά άλλο ένα πρόγραμμα λιτότητας, απορρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο όχι μόνο δεν πρόκειται να δώσει απαντήσεις στα αγωνιώδη και τραγικά οικονομικοπολιτικά προβλήματα της χώρας, αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών, αλλά και να επιδεινώσει τις υφεσιακές τάσεις στην Οικονομία και θα καταστήσει ακόμα πιο δυσοίωνο το μέλλον της χώρας» τονίζουν.

Εξηγούν πως για αυτό τον λόγο δηλώνουν την αλληλεγγύη τους σε όσους και όσες από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο – πρόταση προς τους θεσμούς και υπογραμμίζουν ότι η ίδια αυτή τοποθέτηση της μη ψήφισης ανταποκρίνεται και στις δικές τους πολιτικές πεποιθήσεις.

«Όλοι – όλες θεωρούμε ότι αυτή η πρόταση δεν θα έπρεπε να ψηφιστεί από την Βουλή και αν εμείς, μετά από προβληματισμό ψηφίζουμε τελικά αυτή την πρόταση, το κάνουμε μόνο και μόνο για να μην δώσουμε αφορμές για να αξιοποιηθεί η στάση μας προκειμένου να τεθεί θέμα δεδηλωμένης προς την κυβέρνηση» σημειώνουν.

Προσθέτουν πως «το δικό μας ‘ναι’ που υπαγορεύεται από τους παραπάνω πολιτικούς λόγους, δεν μπορεί να καταγραφεί ως ‘ναι’ στην εφαρμογή μέτρων λιτότητας και νεοφιλελεύθερης κατεδάφισης, τα οποία θα αγωνιστούμε μαζί με το εργατικό – λαϊκό κίνημα για να μην περάσουν στη ζωή το επόμενο διάστημα. Η χώρα δεν χρειάζεται νέα μέτρα λιτότητας, αλλά στήριξης, αλλά στήριξη μισθών και συντάξεων, ρευστότητα στην Οικονομία και βαθιά διαγραφή χρέους» καταλήγουν στην κοινή δήλωσή τους.

Πηγή:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500011719#ref=latestarticles

About Panos Dreamer