Home / Διεθνή / Συνομιλίες Πούτιν – Ερντογάν κεκλεισμένων των θυρών

Συνομιλίες Πούτιν – Ερντογάν κεκλεισμένων των θυρών

Συνομιλίες κεκλεισμένων των θυρών είχαν ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο των Ευρωπαϊκών Αγώνων του Μπακού, στην εναρκτήρια τελετή των οποίων παρέστησαν. Στο επίκεντρο των συνομιλιών των δύο ανδρών βρέθηκαν κυρίως θέματα ενέργειας και η Συρία, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Πριν από την έναρξη των συνομιλιών, οι δύο πρόεδροι αντάλλαξαν μερικές λέξεις ποζάροντας για τους φωτογράφους. Ο τούρκος πρόεδρος σχολίασε την απουσία ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στους πρώτους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στην Ιστορία, οι οποίοι έχουν γίνει στόχος πολυάριθμων επικρίσεων εξαιτίας των προσβολών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Αζερμπαϊτζάν. «Η Τουρκία, υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ, αντιπροσωπεύει ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση», υπογράμμισε χαμογελώντας ο Πουτιν σε σχόλιά του που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση.

Εκτός από τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνοδευόταν από τον υπουργό Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ, τον επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας πυρηνικής ενέργειας (Rosatom) Σεργκέι Κιριένκο και τον επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, σύμφωνα με τον ιστότοπο του Κρεμλίνου.

Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι κατά τις συνομιλίες επρόκειτο να συζητηθεί το σχέδιο για τον αγωγό αερίου TurkStream, που θα επιτρέψει να τροφοδοτηθεί η Τουρκία με ρωσικό αέριο και η κατασκευή του πρόκειται να αρχίσει στο τέλος του μήνα. Πρόκειται για «μια σημαντική συνάντηση» και οι συνομιλίες θα είναι «ουσιαστικές», καθώς οι δύο πρόεδροι δεν έχουν συναντηθεί εδώ και καιρό, σχολίασε ο εκπρόσωπος.

 

πηγή:http://news.in.gr/world/article/?aid=1500004609#ref=latestarticles

About basilis progressive