Home / Ειδήσεις / Συννεφιά και βροχές μετά τον καύσωνα

Συννεφιά και βροχές μετά τον καύσωνα

Μετά τις υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες έρχονται βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ.

Τα φαινόμενα θα διαρκέσουν όλη την εβδομάδα.
Στο Αιγαίο οι βοριάδες θα πνέουν με ένταση 5-7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Πιο αναλυτικά, βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα, Κυριακή κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, καθώς και στα ηπειρωτικά ορεινά. Βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά. Βροχές θα σημειωθούν στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη δυτική Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική
Στερεά και στα ορεινά της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο με ένταση 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.

Την Τρίτη αναμένονται βροχές κυρίως στα ορεινά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα ορεινά της χώρας. Οι άνεμοι στα δυτικά μεταβλητοί και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοανατολικοί 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.

Πηγή: in.gr

About Panos Dreamer