Home / Ειδήσεις / Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ

«Σοβαρά τα προβλήματα»

Θεσσαλονίκη

Με αποχή από την υπερωριακή εργασία, τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ), διεκδικώντας να μην προχωρήσει η προγραμματισμένη πώληση ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και το λιμάνι να αναπτυχθεί ως δημόσιο.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, Δημήτρης Μακρής, με σημερινή ανακοίνωσή του καλεί τους εργαζόμενους να επιλέξουν πιο κατάλληλες μορφές κινητοποιήσεων, ώστε να μη διακόπτεται η λειτουργία του λιμένος, καθώς ήδη έχουν προκύψει προβλήματα.

«Η συνεχιζόμενη για πέμπτη εβδομάδα επιλεγείσα μορφή αγώνα της αποχής από την εργασία το Σαββατοκύριακο, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πελατών του λιμένος, με επιπτώσεις στην εμπορική και επιχειρηματική δραστηριότητα της περιοχής, ιδιαίτερα ενόψει του Πάσχα. Η ενδεχόμενη συνέχιση αυτής της μορφής κινητοποιήσεων θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην αξιοπιστία της εταιρείας προς τους πελάτες της» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του κ. Μακρή, ο οποίος σημειώνει ακόμη ότι οι διαβουλεύσεις με τους εργαζομένους θα συνεχιστούν, καθώς με τον διάλογο είναι δυνατόν να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα.

Οι εργαζόμενοι, πάντως, υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους ότι στις δύο συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη και την Τετάρτη μεταξύ της διοίκησης της ΟΛΘ ΑΕ και των εκπροσώπων τους, «δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν τα δυσμενή σενάρια για τη τύχη των εργαζόμενων με την επιχειρούμενη πώληση. Καταγράφηκε το βαθύ χάσμα που χωρίζει τους εργαζόμενους από την κυβερνητική πολιτική […] ενώ φάνηκε ότι η διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων και των θέσεων εργασίας δεν είναι στις προθέσεις του ΤΑΙΠΕΔ».

Οι εργαζόμενοι θα συνεδριάσουν εκ νέου μεθαύριο Παρασκευή, προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, αναμένοντας -όπως λένε- τυχόν συγκεκριμένες εξελίξεις στο μεσοδιάστημα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Kostas Athanasoulis