Home / Πολιτική / Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες – Θα συναντηθούν με Τσίπρα

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες – Θα συναντηθούν με Τσίπρα

Νέο ραντεβού την ερχόμενη Τρίτη στη Θεσσαλονίκη έδωσαν οι αγρότες για να καθορίσουν τα αιτήματα που θα θέσουν στη συνάντησή τους με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός δήλωσε έτοιμος να συναντηθεί με εκπροσώπους των παραγωγών για να συζητήσει τα αιτήματά τους γύρω από το φορολογικό και το ασφαλιστικό.

Όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη στα Τέμπη στη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, της οποίας η ημερομηνία ακόμη δεν έχει καθοριστεί, το κάθε μπλόκο θα εκπροσωπείται από δύο μέλη. Μέχρι τότε, οι αγρότες θα κλείνουν το εθνικό οδικό δίκτυο από τις 12 έως τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 7 έως τις 9 το βράδυ.

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν από το πρωί συνελεύσεις των αγροτών που συμμετέχουν στο μπλόκο της Νίκαιας, ενώ πανεργατικό συλλαλητήριο που είχε οργανώσει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης για το ασφαλιστικό εν τέλει κατέληξε στο μπλόκο Νίκαιας όπου οι συμμετέχοντες έκαναν πορεία και δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους αγρότες.

Για αύριο Κυριακή στις 12 το μεσημέρι οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας καλούν τους μαζικούς φορείς όλης της Θεσσαλίας να παρευρεθούν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του μπλόκου, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών, καθώς και στα αιτήματα που προβάλλουν οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των νομών της Θεσσαλίας.

Όπως επισημαίνουν οι αγρότες, το μπλόκο της Νίκαιας αποτελεί σημείο αναφοράς στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς για την επιβίωσή της. Λόγω του μεγάλου αριθμού των τρακτέρ στο μπλόκο Νίκαιας και για λόγους ασφαλείας, η κυκλοφορία, σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομίας, εξακολουθεί να απαγορεύεται στο κομμάτι της ΠΑΘΕ από τον κόμβο Πλατυκάμπου μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Μεγάλου Μοναστηρίου και διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων.

Από την πλευρά τους, οι αγρότες της Κορινθίας από το μπλόκο της παλαιάς Σωληνουργίας, μετά την αυτοκινητοπορεία στην πόλη της Κορίνθου, έφτασαν στα διόδια Ισθμού, στο Καλαμάκι και έκλεισαν την εθνική οδό και στα δύο ρεύματα. Η τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων προς Αθήνα από τον Ισθμό με παράκαμψη μέσω της παλαιάς εθνικής οδού έως περίπου τους Αγίους Θεοδώρους.
Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/305070/sunehizoun-tis-kinitopoiiseis-oi-agrotes-tha-sunadithoun-me-tsipra/#ixzz3y4vRsphQ
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

About totritomati