Home / Αστυνομικά / Συναγερμός στη Γαλλία: Ένοπλοι ληστές εισέβαλαν σε εμπορικό κέντρο

Συναγερμός στη Γαλλία: Ένοπλοι ληστές εισέβαλαν σε εμπορικό κέντρο

Συναγερμός έχει σημάνει στη Γαλλία, καθώς τρεις ένοπλοι ληστές εισέβαλαν σε κατάστημα στο εμπορικό κέντρο της Βιλνέβ-λα-Γκαρέν, στα περίχωρα του Παρισιού.

Την ώρα της ληστείας, μέσα στο εμπορικό κέντρο βρίσκονταν περίπου 18 άτομα, τα οποία απομακρύνθηκαν από τις επίλεκτες μονάδες της αστυνομίας. Τα άτομα αυτά είχαν καταφύγει σε μια καντίνα του εμπορικού κέντρου, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι ληστές κρατούσαν ομήρους μέσα στο κατάστημα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν οι κακοποιοί εξακολουθούν να κρατούν ομήρους στο εμπορικό κέντρο Qwartz. Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν υπάρχει ένδειξη ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Αστυνομικοί της επίλεκτης μονάδας Raid, η οποία ειδικεύεται σε καταστάσεις ομηρείας, συνέχιζαν αργά το πρωί τις έρευνές τους για να εντοπίσουν τους κακοποιούς, «οι οποίοι βιντεοσκοπήθηκαν να μπαίνουν μέσα στο εμπορικό κέντρο και σύμφωνα με τις κάμερες επιτήρησης δεν φαίνεται να έχουν βγει απ’ αυτό». Η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους έχει διακοπεί, ενώ τα κοντινά καταστήματα έχουν κλείσει.

«Φαίνεται πως αναγνωρίσθηκε ένας εργαζόμενος μεταξύ των τριών υπόπτων» πρόσθεσε πηγή που έχει πληροφορίες σχετικά με τις έρευνες.

«Δεκαοκτώ άνθρωποι απομακρύνθηκαν γύρω στις 10:30 (11:30 ώρα Ελλάδας), ένας από αυτούς αισθάνθηκε αδιαθεσία αλλά δεν υπήρξαν τραυματισμοί» δήλωσε αστυνομική πηγή, προσθέτοντας πως οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των τριών κακοποιών».

Δεν έχει γίνει γνωστό εάν οι ένοπλοι βρίσκονται ακόμη μέσα στο εμπορικό κέντρο.

«Γύρω στις 06:30 τοπική ώρα (07:30 ώρα Ελλάδας) δύο ή τρεις ένοπλοι κακοποιοί εισήλθαν στο κατάστημα Primark (ιρλανδική επιχείρηση πώλησης ενδυμάτων) γι΄αυτό που σκεπτόμαστε πως είναι η αρχή μίας απόπειρας ένοπλης ληστείας» ανέφεραν νωρίτερα οι ίδιες πηγές.

 

πηγή:http://news.in.gr/world/article/?aid=1500012033#ref=latestarticles

About basilis progressive