Home / Διεθνή / Συναγερμός στην Ινδία: Το Ταζ Μαχάλ γίνεται… πράσινο

Συναγερμός στην Ινδία: Το Ταζ Μαχάλ γίνεται… πράσινο

Ένα τεράστιο σμήνος εντόμων που μοιάζουν με κουνούπια και αναπαράγονται στον μολυσμένο ποταμό Yamuna απειλούν το μοναδικό αυτό μνημείο

Παρελθόν φαίνεται να αποτελεί σιγά – σιγά το υπέροχο λευκό του Ταζ Μαχάλ…

Δεν έφτανε το νέφος το οποίο καταστρέφει το εξωτερικό του υπέροχου αυτού ναού γεμίζοντάς το με σκόνη, τώρα ο μαρμάρινος ναός αρχίζει να γίνεται πράσινος καθώς ένα τεράστιο σμήνος εντόμων που μοιάζουν με κουνούπια και αναπαράγονται στον μολυσμένο ποταμό Yamuna απειλούν το μοναδικό αυτό μνημείο που βρίσκεται στην Ινδία και κάθε χρόνο προσελκύει εκατομμύρια κόσμο.

Οι εργαζόμενοι αναγκάζονται κάθε μέρα να τρίβουν τους τοίχους και τα ψηφιδωτά προκειμένου να καθαρίσουν τους λεκέδες από τις «επιθέσεις» των εντόμων ωστόσο αυτό δεν αποτελεί λύση, όπως επεσήμανε αρχαιολόγος, μιας και το καθημερινό τρίψιμο θα αλλοιώσει και εν τέλει θα καταστρέψει τις μαρμάρινες πλάκες που κοσμούν το αξιοθέατο!

Το Ταζ Μαχάλ χτίστηκε γύρω στο 1600 από τον Shah Jahan για τη μνήμη της τρίτης του συζύγου, της Mumtaz Mahal. Ο ναός έχει ύψος 35 μέτρα ενώ οι μιναρέδες του φτάνουν τα 40 μέτρα.

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis