Home / Αθλητισμός / «Συναγερμός» στην Αλβανία για το ματς με τη Σερβία

«Συναγερμός» στην Αλβανία για το ματς με τη Σερβία

Συναγερμό έχει σημάνει η κυβέρνηση της Αλβανίας για το ματς κόντρα στη Σερβία (8/10), στο πλαίσιο του 11ου ομίλου των προκριματικών του EURO 2016. Το ματς θα γίνει στο Ελμπασάν και καθημερινά γίνονται συσκέψεις σε ανώτατο επίπεδο, ώστε να αποφευχθούν τα επεισόδια. Οι Αλβανοί διεκδικούν την πρόκριση τους στα τελικά της διοργάνωσης, το καλοκαίρι στα γήπεδα της Γαλλίας, και θέλουν τη νίκη χωρίς επεισόδια, ώστε ν΄ αποφύγουν την τιμωρία από την UEFA.

Το ματς αυτό είναι ουσιαστικά η ρεβάνς του αγώνα των δύο ομάδων στο Βελιγράδι, το οποίο είχε σημαδευτεί με σοβαρά επεισόδια και είχε οδηγήσει στην τιμωρία της εθνικής Σερβίας με την αφαίρεση βαθμών. Τότε είχαν ξεσπάσει επεισόδια, τόσο στις κερκίδες, όσο και στον αγωνιστικό χώρο, όταν εμφανίστηκε τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι με την σημαία της «μεγάλης Αλβανίας», υποδαυλίζοντας τα εθνικιστικά πάθη.

Ο Σέρβος ποδοσφαιριστής Στέφαν Μίτροβιτς κατάφερε να το πιάσει και ο συμπαίκτης του Νεμάνια Γκούντελι άρπαξε τη σημαία και την κατέβασε. Αυτό εξόργισε τους Αλβανούς παίκτες, που «όρμησαν» στον Μίτροβιτς και ακολούθησε γενική σύρραξη με εισβολή φιλάθλων στο γήπεδο, γεγονός που ανάγκασε τον διαιτητή Μάρτιν Ατκινσον να διακόψει την αναμέτρηση, δείχνοντας στις δύο ομάδες το δρόμο προς τα αποδυτήρια.

 

 

 

 

 

πηγή:http://www.amna.gr/article/90857/%C2%ABSunagermos%C2%BB-stin-Albania-gia-to-mats-me-ti-Serbia

About basilis progressive