Home / Αθλητισμός / Συνάντηση Στ. Κοντονή με την εθνική πόλο των ανδρών

Συνάντηση Στ. Κοντονή με την εθνική πόλο των ανδρών

Τη δρομολόγηση λύσης για το θέμα ενός κολυμβητηρίου που θα στεγάζει μόνιμα τις εθνικές ομάδες υδατοσφαίρισης προανήγγειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, στη συνάντηση που είχε με την εθνική ανδρών, με αφορμή την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν. Η συνάντηση, παρουσία και του προέδρου της ΚΟΕ, Δημήτρη Διαθεσόπουλου, κράτησε περίπου 75 λεπτά και στη διάρκειά της συζητήθηκαν αρκετά ζητήματα που αφορούν το χώρο του υγρού στίβου, αλλά και θέματα που απασχολούν τους διεθνείς πολίστες. Ο κ. Κοντονής δώρισε στην ομοσπονδία ένα αντίγραφο αρχαίου έργου τέχνης, ενώ από την πλευρά τους οι διεθνείς έδωσαν στον υφυπουργό ένα σκουφάκι της εθνικής, με τις υπογραφές τους. Απόντες από τη συνάντηση, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ήταν οι Κώστας Μουρίκης και Γιώργος Δερβίσης.

«Είχαμε μία ουσιαστική συζήτηση με τους αθλητές της εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών, τους προπονητές τους και τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Δημήτρη Διαθεσόπουλο. Η Κυβέρνηση δεν εξαντλείται σε τυπικά συγχαρητήρια, αλλά επιθυμεί να ακούει τη φωνή των αθλητών και μάλιστα ενός αθλήματος που έχει προσφέρει μεγάλες στιγμές στους Έλληνες φιλάθλους. Θεωρώ πως άμεσα μπορεί να λυθεί το θέμα του προπονητηρίου, για το οποίο θα συνεννοηθώ και με τον πρόεδρο της ΕΟΕ, τον κ. Καπράλο. Μαζί θα δούμε πώς το κολυμβητήριο που προπονούνται οι διεθνείς μας θα έχει τις καλύτερες προδιαγραφές και προϋποθέσεις. Επίσης τέθηκαν επί τάπητος και άλλα θέματα δικά τους προσωπικά, τα οποία θα λυθούν σταδιακά» τόνισε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο κ. Κοντονής.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «ο υπουργός ήθελε να δει από κοντά τα παιδιά που τίμησαν για μία ακόμη φορά τους Έλληνες και την πατρίδα, να συζητήσει μαζί τους, να ακούσει τα προβλήματά τους. Από την άλλη πλευρά οι διεθνείς, αλλά και η Ομοσπονδία, ήθελαν να ενημερώσουν τον κ. Κοντονή για τα προβλήματα που βιώνουν. Η συνάντηση κράτησε περίπου 75 λεπτά. Θεωρώ ότι το κλίμα ήταν θετικό. Εκτιμώ ότι… βάλαμε τον υπουργό σε σκέψεις. Πιστεύω ότι μετά τη συνάντηση αυτή θα μας βλέπει με μεγαλύτερο ενδιαφέρον».

About totritomati