Home / Ειδήσεις / Συνάντηση Ν.Κοτζιά-Π.Σιγιάρτο με θέμα το προσφυγικό και την ενέργεια

Συνάντηση Ν.Κοτζιά-Π.Σιγιάρτο με θέμα το προσφυγικό και την ενέργεια

Θέματα ενέργειας και προσφυγική-μεταναστευτική κρίση, ήταν στο επίκεντρο της «εποικοδομητικής συζήτησης» «για μεγαλύτερη κατανόηση και συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες», που είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον Ούγγρο ομόλογό του Πίτερ Σιγιάρτο, στη συνάντησή τους στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ειδικότερα, για το πρσφυγικό ζήτημα, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν -όπως είπαν στη συνέντευξη Τύπου- ότι χρειάζεται εξεύρεση πολιτικής λύσης για τον πόλεμο στη Συρία, ώστε να αντιμετωπιστούν τα αίτια και να οικοδομηθεί μία νέα Συρία, ότι απαιτείται μία κοινή ευρωπαϊκή λύση για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, καθώς και άμεση ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ώστε να στηριχθούν οικονομικά οι χώρες που φιλοξενούν τους πρόσφυγες, όπως η Ιορδανία και ο Λίβανος, και να μην αναγκαστούν οι πρόσφυγες να τις εγκαταλείψουν με αποτέλεσμα να βρεθεί η Ευρώπη υπό μεγαλύτερη πίεση.

Ο κ. Κοτζιάς ενημέρωσε τον Ούγγρο ομόλογό του για τα hotspots της Ελλάδας, τόνισε τη σημασία της κατανομής των βαρών και της ανάπτυξης αλληλεγγύης, νηφαλιότητας και ψυχραιμίας. Τάχθηκε δε υπέρ της ευρωπαϊκής συνεργασίας, επισημαίνοντας ότι αυτή θα πρέπει να στηρίζει και να υπαγορεύεται από τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

About m bonsu