Home / Διεθνή / Συνάντηση με τον Πούτιν στο Παρίσι ζήτησε ο Ερντογάν

Συνάντηση με τον Πούτιν στο Παρίσι ζήτησε ο Ερντογάν

Η ρωσική προεδρία ανακοίνωσε πως η Άγκυρα ζήτησε συνάντηση του Ερντογάν με τον Πούτιν την Κυριακή στο Παρίσι, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου για το Κλίμα.

Το Κρεμλίνο αναφέρθηκε στο τουρκικό αίτημα για τις 30 Νοεμβρίου, λέγοντας πως «δεν μπορεί να πει κάτι παραπάνω» -χωρίς δηλαδή να αποδέχεται ή να αρνείται.

«Παραδόθηκε στον ρώσο πρόεδρο πρόταση της τουρκικής πλευράς για συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών κρατών» ανέφερε ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πέσκοφ την Παρασκευή, προσθέτοντας: «Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω».

Η τουρκική κατάρριψη του ρωσικού Sukhoi έχει ρίξει στο ναδίρ τους τις διμερείς σχέσεις. Προηγούμενως είχε προγραμματιστεί συνάντηση Πούτιν και Ερντογάν για τις 15 Δεκεμβρίου, όμως ήδη από την Πέμπτη ήταν συγκεχυμένες οι πληροφορίες για το εάν εκείνη η συνάντηση θα γινόταν.

Ρωσικές εφημερίδες όπως η Kommersant είχαν αναφέρει πως η ακύρωση εκείνης της συνάντησης ήταν ειλημμένη απόφαση, ενώ ο Πεσκόφ είχε περιοριστεί την Πέμπτη στο ότι η συνάντηση της 15ης «επισήμως, δεν έχει ακυρωθεί, όμως εγείρονται αρκετά ερωτηματικά λόγω της τρέχουσας συγκυρίας».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:http://news.in.gr/world/article/?aid=1500042383#ref=latestarticles

About basilis progressive