Home / Ειδήσεις / «Συνάδει με τα μοντέλα» για την ΜΗ370 ο εντοπισμός συντριμμιών στη Μοζαμβίκη

«Συνάδει με τα μοντέλα» για την ΜΗ370 ο εντοπισμός συντριμμιών στη Μοζαμβίκη

Στην άλλη άκρη του ωκεανού

Σίδνεϊ
Λογικό θεωρεί η Αυστραλία, που έχει αναλάβει τις έρευνες για το άφαντο Boeing της πτήσης ΜΗ370, τα συντρίμμια που βρέθηκαν στη Μοζαμβίκη της Αφρικής να προέρχονται από το αεροσκάφος, καθώς ο εντοπισμός τους «συνάδει με τα μοντέλα» που υπάρχουν για την τύχη του αεροσκάφους. Ακόμη πάντως οι έρευνες βρίσκονται στη φάση της διαπίστωσης αν τα συντρίμμια προέρχονται όντως από τέτοιου τύπου αεροσκάφος.

«Η τοποθεσία όπου ανακαλύφθηκαν συντρίμμια συνάδει με τα μοντέλα κατεύθυνσης (σ.σ. των συντριμμιών) της Υπηρεσίας Ασφάλειας των Μεταφορών της Αυστραλίας και επαναβεβαιώνει ότι η περιοχή της έρευνας για (το Μπόινγκ που εκτελούσε) την MH370 είναι ο νότιος Ινδικός Ωκεανός», ανέφερε ο αυστριαλιανός υπουργός Μεταφορών Ντάρεν Τσέστερ σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Το Boieing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών εξαφανίστηκε με 239 επιβαίνοντες ενώ εκτελούσε την πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο, τον Μάρτιο του 2014.

Την Τετάρτη, σχεδόν στο κλείσιμο δύο ετών από την εξαφάνιση του αεροσκάφους, εντοπίστηκαν συντρίμμια που ενδέχεται να προέρχονται από την ουρά του Boeing, σύμφωνα με ερευνητές από τις ΗΠΑ, τη Μαλαισία και την Αυστραλία.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

About Vassilis Batzis