Home / Διεθνή / Συγκέντρωση 50.000 ανθρώπων στην Κωνσταντινούπολη κατά της τρομοκρατίας

Συγκέντρωση 50.000 ανθρώπων στην Κωνσταντινούπολη κατά της τρομοκρατίας

Τουλάχιστον 50.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα σε ένα προάστιο της Κωνσταντινούπολης για να καταδικάσουν «την τρομοκρατία» των Κούρδων μαχητών. Η κινητοποίηση που παραπέμπει στις πολιτικές συγκεντρώσεις του ισλαμοσυντηρητικού πρόεδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πραγματοποιείται έξι μόλις εβδομάδες πριν από τις προγραμματισμένες για την 1η Νοεμβρίου εκλογές, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η πορεία στη συνοικία Γιενικαπί πραγματοποιήθηκε έπειτα από το κάλεσμα που απηύθυναν μη κυβερνητικές οργανώσεις και επαγγελματικές ενώσεις.

Ο πρόεδρος Ερντογάν και πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου αναμένεται να εκφωνήσουν ομιλίες ενώπιον του πλήθους.

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους ζήτησε από όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν. Σε ένα μήνυμα που ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter o Ερντογάν έγραψε:

«Προτρέπω όλους τους πολίτες να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση και να υψώσουν τις φωνές τους κατά της τρομοκρατίας. Σας προσκαλώ στο Γιενικαπί».

Από τους πολίτες ζητήθηκε να έχουν μαζί τους μόνο την τουρκική σημαία. Πολλοί συμμετέχοντες είχαν βάλει στο μέτωπό τους ένα κόκκινο φουλάρι με το σύνθημα: «οι μάρτυρες δεν πεθαίνουν, η πατρίδα δε θα διχαστεί ποτέ».

Από τα ηχεία ακούγονταν επίσης τα συνθήματα: «οι Τούρκοι και οι Κούρδοι είναι αδέλφια», «καταριόμαστε τον τρόμο» αλλά και «ο Θεός είναι μεγάλος».

About m bonsu