Home / Ειδήσεις / Στ. Θεοδωράκης: Όχι σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Στ. Θεοδωράκης: Όχι σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Σκληρή γραμμή απέναντι στην κυβέρνηση επιλέγει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας που μετείχαν και κομματικά στελέχη, ξεκαθάρισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα μπει σε κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή μετά τις προγραμματικές δηλώσεις.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σκληραίνοντας την στάση του και προμηνύοντας υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους, έθεσε δύο όρους για να ψηφίσει τον Νίκο Βούτση για τη θέση του Προέδρου της Βουλής: Να δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι θα ψηφίσει την αλλαγή του εκλογικού νόμου και ότι θα ξεκινήσει η Συνταγματική Αναθεώρηση,ώστε η επόμενη Βουλή να είναι Αναθεωρητική. Κάλεσε δε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να τηρήσουν την ίδια στάση.

«Κάποιοι για να δώσουν μια ελπίδα στον κόσμο, διαδίδουν ότι ο Τσίπρας έχει εναλλακτικές. Υπάρχει το Ποτάμι,υπάρχει και το ΠΑΣΟΚ. Ας μας προσπεράσουν λοιπόν εμάς. Και ας πάνε κατευθείαν στο ΠΑΣΟΚ ,που έχει και κυβερνητική εμπειρία, στην άλωση του κράτους. Εμάς, ο ρόλος μας στη Βουλή θα είναι άλλος. Αντιπολίτευση – προτάσεις, αντιπολίτευση – προτάσεις. Αν και εφόσον υπάρχει κάτι σωστό θα το ψηφίσουμε»,ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης, καθιστώντας σαφές ότι «νέους φόρους το Ποτάμι δεν πρόκειται να ψηφίσει».

About m bonsu