Home / Ειδήσεις / Στρατολογούσαν και προήγαγαν στην πορνεία γυναίκες

Στρατολογούσαν και προήγαγαν στην πορνεία γυναίκες

Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα

Αθήνα
Ελληνίδες και αλλοδαπές γυναίκες εντόπιζε, στρατολογούσε και προήγαγε στην πορνεία σε Ελλάδα και εξωτερικό η πολυεθνής εγκληματική ομάδα που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Βραδινές ώρες του Σαββάτου, συνελήφθησαν, στη διάρκεια επιχείρησης, 17 μέλη της, έξι Έλληνες και 11 αλλοδαποί (έξι Αλβανοί, τρεις Ρώσοι και δύο Ουκρανοί). Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο 50χρονος έλληνας αρχηγός της εγκληματικής ομάδας. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλα δεκατρία μέλη της, επτά Έλληνες και έξι αλλοδαποί.

Όπως προέκυψε, τουλάχιστον κατά την τελευταία τετραετία, οι δράστες διατηρούσαν πέντε «γραφεία» ερωτικών ραντεβού, τα δύο στην Αθήνα και τα υπόλοιπα σε Θεσσαλονίκη, Γαλλία και Γερμανία.

Οι αγγελίες περίπου 30 γυναικών που εκδίδονταν για λογαριασμό της εγκληματικής ομάδας βρίσκονταν καταχωρημένες σε δεκάδες ιστοσελίδες ανάλογου περιεχομένου.

Με τη δημιουργία, διαχείριση και συντήρηση των ιστοσελίδων αυτών απασχολούνταν τουλάχιστον πέντε προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, μέλη της σπείρας.

Τέσσερις από τους κατηγορούμενους εντόπιζαν γυναίκες, είτε σε χώρες του εξωτερικού (Σλοβενία, Ρωσία, Αλβανία κλπ), είτε στην Ελλάδα, τις στρατολογούσαν και τις έπειθαν να εργαστούν για λογαριασμό τους.

Επιπλέον, ένας εκ των ελλήνων δραστών που αναζητείται και δήλωνε μάνατζερ μοντέλων στελέχωνε με ελληνίδες κι αλλοδαπές γυναίκες το «γραφείο» της Γαλλίας.

Για τα ραντεβού εργάζονταν σε βάρδιες οκτώ τηλεφωνήτριες, στα δύο τηλεφωνικά κέντρα της οργάνωσης στην Καλλιθέα.

Η σπείρα διέθετε 25 οδηγούς για τη μεταφορά των γυναικών σε προκαθορισμένα ξενοδοχεία και κατοικίες.

Η αμοιβή τους στην Ελλάδα κυμαίνονταν στα 100 ευρώ ανά ώρα, ενώ στη Γαλλία και στη Γερμανία έφτανε τα 150-200 ευρώ.

Καθημερινά οι μεγάλες εισπράξεις από την παράνομη αυτή δράση της σπείρας κατέληγαν στον 50χρονο συλληφθέντα αρχηγό της, από τους ταμίες-εισπράκτορες των «γραφείων» της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Κατά τις αστυνομικές έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11 αυτοκίνητα, 16 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 142 κινητά τηλέφωνα, 3.240 ευρώ, πλήθος από ιδιόχειρες σημειώσεις για τη λειτουργία των γραφείων και των ιστοσελίδων, καθώς και έγγραφα καταθέσεων σε τράπεζες του εξωτερικού.

Με δικογραφία σε βάρος τους, κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, μαστροπεία, πλαστογραφία και παράβαση του Κώδικα περί μετανάστευσης και των Νόμων περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και περί εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis