Home / Γενικές ειδήσεις / Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η προετοιμασία για να κλείσει το Γκουαντάναμο

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η προετοιμασία για να κλείσει το Γκουαντάναμο

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε σήμερα πως βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας ενός σχεδίου για το κλείσιμο της στρατιωτικής φυλακής των ΗΠΑ στον Κόλπο Γκουαντάναμο στην Κούβα.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ δήλωσε πως η κυβέρνηση ελπίζει να υπερβεί την αντίσταση που προβάλλουν οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο, οι οποίοι θέτουν εμπόδια στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να κλείσει την φυλακή, κάτι που αποτελούσε προτεραιότητά του όταν αναλάμβανε τα καθήκοντα του το 2009.

Η φυλακή αυτή είναι το επίκεντρο καταγγελιών για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδίως του εικονικού πνιγμού κρατουμένων που ανακρίνονταν, ενώ ο Λευκός Οίκος υποστηρίζει πως χρησιμοποιείται ως όργανο προπαγάνδας από εξτρεμιστικές οργανώσεις για τη στρατολόγηση υποστηρικτών τους για να πολεμήσουν τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times η Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου Ομπάμα, η Σούζαν Ράις, συναντήθηκε πρόσφατα με τον υπουργό Άμυνας Ας Κάρτερ και του παρουσίασε υπόμνημα στο οποίο αναφερόταν ότι έχει 30 ημέρες προθεσμία για να πάρει αποφάσεις όσον αφορά την μεταγωγή των κρατουμένων εκτός του Γκουαντάναμο.

πηγή απε μπε

About m bonsu