Home / Διεθνή / Στους 41 οι νεκροί στην Κωνσταντινούπολη, ISIS δείχνουν οι αρχές

Στους 41 οι νεκροί στην Κωνσταντινούπολη, ISIS δείχνουν οι αρχές

Περισσότεροι από 200 οι τραυματίες

Μαχητές που συνδέονταν με την τζιχαντιστική ISIS θεωρούν, βάσει των πρώτων ενδείξεων, οι τουρκικές Αρχές τους δολοφόνους στη βάρβαρη επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης με τουλάχιστον 41 νεκρούς και 239 τραυματίες. Ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες για Έλληνες μεταξύ των θυμάτων.

Νεότερη ανακοίνωση της νομαρχίας της Κωνσταντινούπολης που εκδόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ανεβάζει σε 41 τον αριθμό των νεκρών. Οι δέκα είναι πολίτες ξένων χωρών και οι τρεις έχουν διπλή υπηκοότητα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση έχει εξακριβωθεί μέχρι στιγμής ταυτότητα των 37 νεκρών.

Τούρκος αξιωματούχος ανέφερε στη συνέχεια ότι μεταξύ των νεκρών βρίσκονται πέντε πολίτες Σαουδικής Αραβίας, δύο Ιρακινοί, ένας Κινέζος, ένας Ιορδανός, ένας Τυνήσιος, ένας Ουζμπέκος, ένας Ιρακινός και ένας Ουκρανός.

Στην ανακοίνωση της νομαρχίας αναφέρεται ότι από τους συνολικά 239 τραυματίες οι 109 νοσηλεύτηκαν και έχουν πάρει ήδη εξιτήριο.

Οι δράστες, τουλάχιστον τρεις τον αριθμό σύμφωνα με τις πληροφορίες το πρωί της Τετάρτης, άνοιξαν το βράδυ πυρ πριν πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι.

Η κίνηση στο αεροδρόμιο έχει αρχίσει να αποκαθίσταται, όμως η Κωνσταντινούπολη ξύπνησε για να ζήσει την επαύριο της χειρότερης επίθεσης τα τελευταία χρόνια.

Η μέθοδος της επίθεσης φέρει όλα τα χαρακτηριστικά της τζιχαντιστικής ISIS. Τις αρχικές αναφορές πως η αστυνομία θεωρούσε ύποπτη την τζιχαντιστική οργάνωση επιβεβαίωσε και ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί επίσημα, οι δράστες έφτασαν με ταξί στο αεροδρόμιο λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ της Τρίτης (τοπική και ώρα Αθήνας).

 

 

Newsroom ΔΟΛ

 

About Vassilis Batzis