Home / Γενικές ειδήσεις / “Στον αέρα” οι θεραπείες δεκάδων φορέων του ιού HIV ,AIDS

“Στον αέρα” οι θεραπείες δεκάδων φορέων του ιού HIV ,AIDS

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν εχθές το πρωί μπροστά από το Λαϊκό νοσοκομείο οι οροθετικοί, διαμαρτυρόμενοι για τις δραματικές ελλείψεις σε φάρμακα.

Όπως είπε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του συλλόγου οροθετικών Θετική φωνή, κ. Τσιακαλάκης, το τελευταίο διάστημα υπάρχουν κλιμακούμενες ελλείψεις που απειλούν ευθέως την υγεία, τη ζωή, και κυρίως την αξιοπρέπεια των ανθρώπων που ζουν με τον ιό HIV. Και προειδοποίησε ότι ο σύλλογος θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Η λοιμωξιολόγος του νοσοκομείου κ. Ψυχογιού επεσήμανε ότι οι οι οροθετικοί θα πρέπει να παίρνουν καθημερινά την αγωγή τους και πως λόγω της έλλειψης φαρμάκων διεκόπη η παροχή φαρμάκων σε περίπου 50 ασθενείς. Σημείωσε πως στο νοσοκομείο παρακολουθούνται περίπου 1.200 ασθενείς εκ των οποίων οι 750 βρίσκονται σε αντιρετροϊκή θεραπεία. Η θεραπεία στοιχίζει 600 – 1000 € ανά μήνα ανά ασθενή, πρόσθεσε.

Με παρέμβασή του στην εκπομπή ο διοικητής της Α’ υγειονομικής περιφέρειας Άγγελος Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι γνωρίζει για τις ελλείψεις και πως έχουν δοθεί κονδύλια για την περίπτωση των οροθετικών. Ανέφερε επίσης ότι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο έγινε κακή διαχείριση των χρημάτων, καθώς χρησιμοποιήθηκαν για να καλυφθούν άλλες ανάγκες. Τόνισε όμως ότι έχουν ήδη δοθεί χρήματα και έως το τέλος της εβδομάδας όλοι οι ασθενείς θα έχουν λάβει τα φάρμακά τους.

http://www.megatv.com/

About gus_maverick