Home / Πολιτική / Στη σκιά του Κ.Καραμανλή οι εκλογές στη Νέα Δημοκρατία

Στη σκιά του Κ.Καραμανλή οι εκλογές στη Νέα Δημοκρατία

Αθήνα
Εκνευρισμό έχουν προκαλέσει στη Νέα Δημοκρατία, λίγες ώρες πριν τις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου, οι αναφορές συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή περί επικοινωνίας του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά και η φημολογία περί στήριξης του πρώην προέδρου της ΝΔ στην υποψηφιότητα Μεϊμαράκη.

Την ίδια στιγμή, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Γιάννης Πλακιωτάκης φέρεται να προτείνει την πραγματοποίηση συνάντησης των τεσσάρων υποψηφίων, το Σάββατο, ώστε να σταλεί μήνυμα υπέρ της ενότητας και κατά της διάσπασης της γαλάζιας παράταξης.

Ουδείς γνωρίζει, προς το παρόν, εάν η πρόταση Πλακιωτάκη γίνει αποδεκτή και από τους τέσσερις διεκδικητές της ηγεσίας. Το σίγουρο είναι ότι στη Συγγρού επικρατεί αναβρασμός μετά και τις δηλώσεις του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Θ.Ρουσόπουλου, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι Κ.Καραμανλής και Αλ.Τσίπρας έχουν επικοινωνήσει «μια-δυο φορές».

Μάλιστα, ο κ. Ρουσόπουλος υποστήριξε πως ο Αλέξης Τσίπρας διαθέτει τα χαρακτηριστικά ενός ηγέτη και «σε πολλά στοιχεία, τουλάχιστον ως προς το μπαλκόνι και το δημόσιο λόγο του, μοιάζει με τον Ανδρέα Παπανδρέου».

Ρουσόπουλος: Υπήρξε επικοινωνία Καραμανλή-Τσίπρα
Λίγες ημέρες πριν, ο επίσης συνεργάτης του Κ.Καραμανλή, Ευριπίδης Στυλιανίδης, είχε δηλώσει και εκείνος ότι ο πρώην πρωθυπουργός συνομίλησε με τον Αλ.Τσίπρα κατά τη 17ωρη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς στις Βρυξέλλες τον Ιούλιο.

Στυλιανίδης: Ο Τσίπρας επικοινώνησε με τον Καραμανλή κατά τη διαπραγμάτευση
Πέρα, όμως, από την επιβεβαίωση της επικοινωνίας Τσίπρα-Καραμανλή, εκνευρισμό προκάλεσαν οι δηλώσεις του Θ.Ρουσόπουλου και για τα εσωκομματικά και κυρίως το γεγονός ότι δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διάσπασης. «Είναι πολύ δύσκολο να συνυπάρξουμε όλοι μετά την εκλογή αρχηγού» είπε, ενώ εμφανίστηκε να στηρίζει την υποψηφιότητα Μεϊμαράκη, λέγοντας ότι κράτησε τη Νέα Δημοκρατία και ενίσχυσε τις δυνάμεις της στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Η αναφορά Ρουσόπουλου για τον Β.Μεϊμαράκη, αλλά και η δήλωση του ίδιου του υποψήφιου προέδρου στα Νέα ότι «το καραμανλικό DNA της ΝΔ μάς εμπνέει όλους» επιβεβαιώνουν, κατά πολλούς, τη φημολογία των προηγούμενων ημερών ότι ο Β.Μεϊμαράκης έχει τη στήριξη του πρώην πρωθυπουργού.

Μεϊμαράκης: Το καραμανλικό DNA της ΝΔ μάς εμπνέει όλους
«Εάν κάποιο κομμάτι της ΝΔ ή εάν κάποιος υποψήφιος αρχηγός της θέλει να κάνει συγκυβέρνηση με τον Τσίπρα να το πει σήμερα, να πάρει πολιτική νομιμοποίηση από τις εκλογές την Κυριακή» δήλωσε την Παρασκευή ο Άδωνις Γεργιάδης αναφερόμενος στις δηλώσεις Ρουσόπουλου.

Στα σενάρια συγκυβέρνησης ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με τις ευλογίες του «περιβάλλοντος Καραμανλή» αναφέρθηκε και ο Κυριακος Μητσοτάκης. «Δεν κάνει καλό στη ΝΔ αυτή η συζήτηση. Το να φαίνεται ότι υπάρχει ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας με τον κύριο Τσίπρα βλάπτει τη ΝΔ» είπε στον Σκάι.

Κατηγορηματικά αντίθετος με το ενδεχόμενο συνεργασίας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε και ο Απ.Τζιτζικώστας, δηλώνοντας στον ίδιο σταθμό ότι με αρχηγό τον ίδιο δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας «με αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση, η οποία έχει βαθιές ιδεοληψίες».
Newsroom ΔΟΛ

About totritomati