Home / Οικονομία / Στη Βουλή η τροπολογία για τους δανειολήπτες

Στη Βουλή η τροπολογία για τους δανειολήπτες

Παράταση έως 30 Απριλίου

Αθήνα
Παράταση έως και τις 30 Απριλίου στην επικαιροποίηση των στοιχείων των δανειοληπτών του νόμου Κατσέλη, των οποίων εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης τους από τις 19 Αυγούστου 2015 στα Ειρηνοδικεία, δίνει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Παράλληλα, δίνεται παράταση ενός μήνα και στην πώληση των στεγαστικών καταναλωτικών και δανείων των μικρομεσαίων σε εταιρείες διαχείρισης.

Η παράταση στην επικαιροποιηση αυτή την οποία είχε προαναγγείλει την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, δίνεται, καθώς, εξαιτίας του μεγάλου όγκου των στοιχείων που πρέπει να επικαιροποιηθούν και των δικαιολογητικών που πρέπει να εκδώσουν οι τράπεζες και κάτι τέτοιο ήταν ανέφικτο μέχρι τις 19 Φεβρουάριου 2016 που λήγει η αρχική προθεσμία.

Έτσι, σύμφωνα με την τροπολογία, «παρατείνεται έως 30 Απριλίου 2016 η προθεσμία για την επικαιροποίηση των στοιχείων των εκκρεμών, κατά την 19η Αυγούστου 2015, κύριων αιτήσεων υπαγωγής στο νόμο 3869/2010″.

Παράλληλα, με την τροπολογία παρατείνεται μέχρι την 15 Μαρτίου 2016 (από 15 Φεβρουαρίου που ήταν αρχικά) η αναστολή για την εφαρμογή της δυνατότητας πώλησης και μεταβίβασης από πιστωτικά ιδρύματα σε πιστωτικά ιδρύματα και χρηματοδοτικά ιδρύματα, καθώς και σε Εταιρείες Μεταβίβασης Απαιτήσεων, απαιτήσεων σε καθυστέρηση στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά δανεια μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και από δάνεια με εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About admin