Home / Ειδήσεις / Στην τελική ευθεία η κούρσα για την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

Στην τελική ευθεία η κούρσα για την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

Στην επόμενη ημέρα για το ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκαν οι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος Φώφη Γεννηματά, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Ανδρέας Λοβέρδος αμέσως μετά την ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής, με την οποία πέφτει η αυλαία του 10ου συνεδρίου, και εν όψει των εκλογών που θα γίνουν την επόμενη Κυριακή 14 Ιουνίου από τη βάση του κόμματος.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να κάνει μια νέα αρχή, με νέα συλλογικότητα, με στόχο την ενότητα της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης» είπε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: «Πήραμε την απόφαση, είναι μια απόφαση καθαρή. Το ΠΑΣΟΚ δε διαλύεται, μετεξελίσσεται. Το συνέδριο αυτό είναι η αφετηρία για να γίνουμε ένας σύγχρονος φορέας του χώρου του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού. Ένας χώρος μεγάλος που υπάρχει, που αυτή τη στιγμή ζητά έκφραση. Θέλουμε να εκφράσουμε τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, τη μεσαία τάξη που στενάζει, τη γυναίκα, τον άνεργο, τη νέα γενιά. Θέλουμε να συγκροτήσουμε μια ευρεία πλειοψηφία, ένα ρεύμα πλειοψηφικό στο χώρο της Κεντροαριστεράς που να μπορέσει να έχει μια δυναμική εναλλακτική πρόταση εξουσίας και αυτή η ενότητα αυτού του χώρου μπορεί να σφυρηλατηθεί πάνω στο σχέδιο ανασυγκρότησης που έχει ανάγκη η χώρα».

Σχετικά με τις εκλογές της 14ης Ιουνίου για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ η Φώφη
Γεννηματά σημείωσε: «Την επόμενη Κυριακή, καλούμε όλες τις γενιές που πορεύθηκαν μαζί μας, όλο τον κόσμο από τους κοινωνικούς χώρους, όλους τους Έλληνες που πιστεύουν ότι η Κεντροαριστερά έχει δυνατότητα, έχει ελπίδα, μπορεί να είναι χρήσιμη σ’ αυτή τη χώρα, να προσέλθουν στις κάλπες να ψηφίσουν για το ΠΑΣΟΚ. Γα τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και την επόμενη μέρα. Η δυναμική που θα δώσουν δεν αφορά μόνο τον Πρόεδρο, αφορά τη νέα αρχή. Έχουμε τη δύναμη, μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι σ’ αυτό τον τόπο».

«Την άλλη Κυριακή ανατρέπουμε τα δεδομένα. Μετασχηματιζόμαστε για την παράταξη και τη χώρα» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Είμαστε στην αρχή της επόμενης μέρας, είμαστε εδώ όλοι και οι τρεις υποψήφιοι. Κάθε ψήφος για τον οποιονδήποτε από μας είναι ψήφος για την αναγέννηση της παράταξης, γιατί τώρα γίνεται το πρώτο επόμενο βήμα της» είπε ο κ. Λοβέρδος.

«Από δω και πέρα, όπως είπα και στην ομιλία μου χθες, η παράταξη μόνο ν’ ανεβαίνει μπορεί. Όλα τα κακά, όλες οι συμφορές την έχουν ήδη βρει. Τώρα αντιπολιτεύεται μ’ έναν τρόπο έντιμο, καθαρό, δίκαιο, ορθολογικό, σωστό με την αλήθεια μπροστά. Οι δημαγωγοί διαψεύδονται. Κάθε μέρα ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει ακόμη περισσότερο ότι τελικά δεν υπήρχε σχέδιο, δεν υπήρχε τίποτα. Yπήρχαν μόνο ψέματα και δημαγωγίες με σκοπό την κατάληψη της εξουσίας» πρόσθεσε.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος είπε σε ό,τι αφορά στην πορεία του ΠΑΣΟΚ: «Είμαι ικανοποιημένος γιατί το συνέδριο είχε ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο. Ολοκληρώθηκε, μετά από σοβαρές συζητήσεις και με ένα καθαρό και αξιοπρεπές πολιτικό μήνυμα προς τη βάση μας και ευρύτερα προς την ελληνική κοινωνία. Το ΠΑΣΟΚ είναι τώρα μικρό και ακρωτηριασμένο. Αλλά είναι ο καταλύτης για πολύ σημαντικές εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης και στον ευρύτατο χώρο του προοδευτικού Κέντρου, που είναι η κινητήρια δύναμη για ο,τιδήποτε καλό έχει συμβεί στο έθνος και την κοινωνία. Εύχομαι να διεξαχθεί ένας σύντομος προεκλογικός αγώνας μεταξύ των τριών υποψηφίων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ μέχρι την επόμενη Κυριακή. Ευπρεπής, συντροφικός. Και εύχομαι σε όλους τους υποψηφίους αλλά και στο ΠΑΣΟΚ ως συλλογικό υποκείμενο, καλή επιτυχία».

Ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε: «Εύχομαι καλή επιτυχία στους υποψηφίους μας στην Κεντρική Επιτροπή και στους υποψηφίους για τη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα χιλιάδες μέλη που συμμετείχαν στις διαδικασίες εκλογής συνέδρων και πάνω απ’ όλα τους συνέδρους που ήρθαν σε ένα Συνέδριο που πρώτη φορά χρηματοδοτήθηκε με τα έξοδα των απλών μελών του ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι μια νέα αντίληψη και μια νέα κουλτούρα που θέλει να αναδείξει η Παράταξή μας, που μέσα στην κρίση πρέπει να υιοθετηθεί από όλο το πολιτικό σύστημα».

Πηγή:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500002983#ref=latestarticles

About Panos Dreamer