Home / Ειδήσεις / Στην Μυτιλήνη σήμερα Αβραμόπουλος – Μουζάλας

Στην Μυτιλήνη σήμερα Αβραμόπουλος – Μουζάλας

Στη Μυτιλήνη θα βρεθεί σήμερα το πρωί ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, προκειμένου να εξετάσει από κοντά τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη Λέσβο και κατ’ επέκταση στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από την εφαρμογή της Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας και τον εγκλωβισμό στα νησιά περισσότερων των 10.000 μεταναστών και προσφύγων.

Ο κ. Αβραμόπουλος θα έρθει στη Μυτιλήνη με ελικόπτερο που θα προσγειωθεί στο στρατόπεδο της Μεραρχίας και θα συνοδεύεται από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, τον Φιλίπ ντε Μπροέρ διευθυντή της Διεύθυνσης ανθρωπιστικών κρίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπεύθυνο για την χρηματοδότηση των ΜΚΟ και τον Μάρτιν Βερβέι συντονιστή της εφαρμογής της κοινής δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας.

Στο ελικόπτερο επίσης θα επιβαίνουν οι ευρισκόμενοι στην Αθήνα για επαφές Σπύρος Γαληνός, δήμαρχος Λέσβου και Μιχάλης Αγγελόπουλος , δήμαρχος Σάμου. Ενώ στη Μυτιλήνη σπεύδει από τη Χίο ο δήμαρχος Χίου, Μανόλης Βουρνούς.

Κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο ο κ. Αβραμόπουλος θα επισκεφθεί τον καταυλισμό και τις εδρεύουσες εκεί υπηρεσίας στη Μόρια καθώς και τον καταυλισμό στον Καρά Τεπέ.

Θα ακολουθήσει σύσκεψη με τη συμμετοχή των δημάρχων και λίγο πριν αναχωρήσουν για την Αθήνα και πάλι με το ελικόπτερο, ο κ. Αβραμόπουλος θα προβεί σε δηλώσεις.

Η επίσκεψη κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική αφού έρχεται σαν συνέχεια των όσων έγιναν γνωστά σχετικά με την κατάσταση στην οποία διαβιούν ιδιαίτερα στον καταυλισμό της Μόριας οι εγκλωβισμένοι στο νησί αιτούντες άσυλο πρόσφυγες και μετανάστες. Αλλά και της δημοσιοποιηθείσας «κοινής γραμμής» των δημάρχων των πέντε νησιών του Αιγαίου και την απόφασή τους να πιέσουν Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση για την εφαρμογή του μέτρου της αποσυμφόρησης και τη δίκαιη κατανομή των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών, σε όλη τη χώρα αλλά και στην Ευρώπη.

Πηγή: newsbeast.gr

About Andreas Chondros