Home / Αθλητισμός / Μπάσκετ / Α1 Ανδρών / Στην Κηφισιά ο Σταμάτης

Στην Κηφισιά ο Σταμάτης

Την απόκτηση του Δημήτρη Σταμάτη ανακοίνωσε η ομάδα της Κηφισιάς. Ο 19χρονος γκαρντ θα συνεχίσει την κοινή πορεία με τον Ηλία Παπαθεοδώρου.

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ έκανε δικό της η Κηφισιά, καθώς ανακοίνωσε την απόκτηση του Δημήτρη Σταμάτη.

Ο 19χρονος γκαρντ( (1,86μ.) αγωνιζόταν την τελευταία διετία στον Πανιώνιο, ενώ νωρίτερα έπαιζε στην Ευρυάλη.

Στην ομάδα των βορείων προαστίων ο Σταμάτης θα συνεργαστεί ξανά με τον Ηλία Παπαθεοδώρου, με τον οποίο είχε συνυπάρξει στις μικρές εθνικές ομάδες, με πιο πρόσφατο τουρνουά το Παγκόσμιο Εφήβων το καλοκαίρι στο Ηράκλειο.

Η ανακοίνωση :

«Η ΚΑΕ Κηφισιά ανακοινώνει την απόκτηση του αθλητή Δημήτρη Σταμάτη.

Γεννήθηκε στις 12/1/1996 , έχει ύψος 1,86 κι αγωνίζεται ως γκαρντ.Ο Δημήτρης Σταμάτης έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στην Ευρυάλη Γλυφάδας και το καλοκαίρι του 2013 έλαβε μεταγραφή για τον Πανιώνιο στον οποίο παρέμεινε για δύο χρόνια.

Ο νεαρός γκαρντ ήταν βασικό μέλος στις μικρές Εθνικές Ομάδες. Το 2011 αγωνίστηκε με την Εθνική Παίδων στο Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας.Πριν τρία χρόνια (2012) αγωνίστηκε πάλι με την Εθνική Παίδων στο Ευρωμπάσκετ, που φιλοξενήθηκε σε Λιθουανία, Λετονία και το καλοκαίρι του 2013 συμμετείχε με την Εθνική Εφήβων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λετονίας. Το 2014 έπαιξε με την Εθνική U18, στο Ευρωμπάσκετ της Τουρκίας και αναδείχθηκε πρωταθλητής Εφήβων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στα Τρίκαλα κατακτώντας τον τίτλο του MVP του τουρνουά.Το 2015 κατέκτησε την τέταρτη θέση με την Εθνική Εφήβων U19 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Κρήτη .

Tη σεζόν 2012-13 ήταν πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΝΑ με την Ευρυάλη Γλυφάδας. Την περσινή σεζόν 2014-15 με την ομάδα του Πανιωνίου είχε 4,18 πόντους και 1,23 ασίστ μέσο όσο σε 22 αγώνες»

πηγή sport fm

About m bonsu