Home / Ειδήσεις / Στην Αθήνα ο Τζιάνι Πιτέλα με το βλέμμα στο προσφυγικό

Στην Αθήνα ο Τζιάνι Πιτέλα με το βλέμμα στο προσφυγικό

Συναντήσεις με Τσίπρα, Γεννηματά και Θεοδωράκη

Αθήνα
Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί σήμερα, Παρασκευή, ο πρόεδρος της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα, προκειμένου να παράσχει στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση στο θέμα του προσφυγικού.

O Πιτέλα θα συμμετάσχει το Σάββατο σε ντιμπέιτ που οργανώνουν οι νέοι του Ποταμιού στο πλαίσιο του συνεδρίου του κόμματος μαζί με τον φιλελεύθερο Γκι Φερχόφστατ με βασικά θέματα την προσφυγική κρίση και την ανεργία.

Κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό και θα έχει συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων που εντάσσονται στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών Φ.Γεννηματά και Στ.Θεοδωράκη.

Η επίσκεψή του εντάσσεται στο πλαίσιο ενδεχόμενης επιδείνωσης της προσφυγικής κρίσης, λόγω των μονομερών ενεργειών ορισμένων χωρών, παρά τα συμφωνηθέντα στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την 18η Φεβρουαρίου.

Η επίσκεψη του ευρωπαίου σοσιαλιστή, αναμένεται να υπογραμμίσει το μήνυμα που εκφράστηκε από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων στην εν λόγω σύνοδο, ότι το προσφυγικό πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί με πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης, με ανοικτά τα σύνορα και την Σένγκεν να λειτουργεί.

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis