Home / Ειδήσεις / Στην Αθήνα μεταφέρθηκαν 1.800 μετανάστες από τη Λέσβο

Στην Αθήνα μεταφέρθηκαν 1.800 μετανάστες από τη Λέσβο

Στον Πειραιά από τη Λέσβο έφτασαν το πρωί της Κυριακής περίπου 1.800 μετανάστες και πρόσφυγες, κυρίως από τη Συρία, οι οποίοι, αφού έφτασαν στον Πειραιά, κατευθύνθηκαν στην πλατεία Ομονοίας.

Η μεταφορά των μεταναστών έγινε με έκτακτο δρομολόγιο του πλοίου Blue Star 1, αλλά και με το τακτικό δρομολόγιο της γραμμής Μυτιλήνη – Χίος – Πειραιάς.

Oι πρόσφυγες ήταν εγκλωβισμένοι στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στα κέντρα υποδοχής στο νησί λόγω της καθυστέρησης των απαραίτητων γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Από νωρίς το βράδυ της Παρασκευής και μέχρι το πρωί του Σαββάτου εκκενώθηκαν οι χώροι γύρω από το λιμάνι και το σύνολο των μεταναστών και των προσφύγων μεταφέρθηκαν στους χώρους του δημοτικού καταυλισμού στον Καρά Τεπέ και στη συνέχεια στο κέντρο πρώτης υποδοχής της Μόριας, απ’ όπου τους εκδόθηκαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Την Κυριακή επισκέπτεται τη Μυτιλήνη, προκειμένου να εξετάσει τη κατάσταση, κλιμάκιο της ΝΔ αποτελούμενο από το Γιάννη Πλακιωτάκη, γραμματέα της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και τους βουλευτές του κόμματος Γιώργο Κουμουτσάκο και Κώστα Καραγκούνη.

 

πηγή:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500004698#ref=latestarticles

About basilis progressive