Home / Ειδήσεις / Στην Αγία Πετρούπολη ο Αλ.Τσίπρας την Πέμπτη για το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ

Στην Αγία Πετρούπολη ο Αλ.Τσίπρας την Πέμπτη για το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ

Στην Αγία Πετρούπολη μεταβαίνει την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στην πόλη. Την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί συνάντηση του πρωθυπουργού με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συνοδεύεται από τους Υπουργούς Γ.Σταθάκη, Π.Λαφαζάνη, Ν.Βαλαβάνη, Κ.Ήσυχο, και Γ.Σακελλαρίδη, στελέχη της κυβέρνησης, καθώς και από πολυπληθή αντιπροσωπεία επιχειρηματιών.

Στη διάρκεια του Οικονομικού Φόρουμ θα υπάρξουν συναντήσεις μεταξύ των Ελλήνων υπουργών και των Ρώσων ομολόγων τους, ενώ θα υπάρξουν συναντήσεις των ελλήνων επιχειρηματιών με ρωσικές επιχειρήσεις.

Την Παρασκευή, ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθυνεί στην Ολομέλεια του Φόρουμ και στη συνέχεια, στις 16:15, θα έχει συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου είχε πει ότι ο Βλ.Πούτιν θα έχει επίσης συναντήσεις εργασίας και με άλλους ξένους ηγέτες, που θα είναι παρόντες στο φόρουμ, όπως ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Κίνας Βαν Γιαν, ο πρόεδρος της Κιργιζίας Αλμαζμπέκ Αταμπάγεφ, ο πρωθυπουργός της Μογγολίας Τσιμεντιγίν Σαϊχανμπιλέγκ.

Ο κ. Πούτιν θα συναντηθεί και με πρώην ηγετικούς παράγοντες της πολιτικής σκηνής της Ευρώπης, όπως οι πρώην πρωθυπουργοί της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν και Ρομάνο Πρόντι και άλλοι.

Ο Ντ. Πεσκόφ αρνήθηκε να αποκαλύψει το θέμα της κεντρικής ομιλίας του Βλ. Πούτιν στο Φόρουμ κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση των συμμετεχόντων στις 19 Ιουνίου.

Πηγή:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500005712#ref=latestarticles

About Panos Dreamer