Home / Αστυνομικά / Στην ένοπλη επίθεση εναντίον του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη στα Ζωνιανά συμμετείχε ένας από τους ληστές της Χερσονήσου

Στην ένοπλη επίθεση εναντίον του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη στα Ζωνιανά συμμετείχε ένας από τους ληστές της Χερσονήσου

Παλιός γνώριμος των Αρχών για κλοπές, ληστείες και ναρκωτικά ήταν ένας εκ των αδίστακτων ληστών που τραυματίστηκαν έξω από το ξενοδοχείο Creta Maris στην Χερσόνησο του Ηρακλείου Κρήτης.
Όμως δεν είχε κάνει μόνο αυτά ο 29χρονος Κωνσταντίνος Κλίνης, καθώς ήταν επίσης ένας από τους κατηγορούμενους για την ένοπλη επίθεση εναντίον του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη που τραυματίστηκε σοβαρά το 2007 σε έφοδο στα Ζωνιανά, με αποτέλεσμα όλα αυτά τα χρόνια να παραμένει σε άγρυπνο κώμα.

Μάλιστα, στο άκουσμα αυτής της είδησης, η αδερφή του αστυνομικού ξέσπασε και εκδήλωσε την ικανοποίησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την «τύχη» του δράστη. «Γιατί όλα εδώ πληρώνονται σε αυτή την ζωή! Αυτοί οι δυο Κρητικοί πριν 7 χρόνια χτύπησαν τον αδερφό μου … Τώρα ο ένας από αυτός χαροπαλεύει στο νοσοκομείο με μια σφαίρα στο κεφάλι!! Αλλά εύχομαι να μην τον πάρει ο θεός να τον αφήσει να πεθαίνει και να βασανίζεται 7 χρόνια σε ένα κρεβάτι όπως βασανίζεται ο Αδερφός μου από τα χέρια τους !! Συγχαρητήρια στην ελληνική αστυνομία !!!», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα της, ως σχόλιο σε ανάρτηση στο Facebook, με αναφορά στην ένοπλη ληστεία η Σόνια Λαζαρίδου.
Η συνολική οικονομική ζημιά που προκλήθηκε από την δράση της συγκεκριμένης σπείρας ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες νοσηλεύονται φρουρούμενοι, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες ληστείες.
Η συγκεκριμένη σπείρα είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος της Κρήτης. Πιο συγκεκριμένα, το βράδυ της Παρασκευής, ο 29χρονος Κωνσταντίνος Μαρής από το Φόδελε και ο επίσης 29χρονος και σεσημασμένος Κωνσταντίνος Κλίνης από τα Ζωνιανά, μαζί με έναν 33χρονο Αρμένιο συνεργό τους, εισέβαλαν με καλάσνικοφ μέσα στο ξενοδοχείο και λήστεψαν με την απειλή των όπλων το κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται εντός του ξενοδοχείου. Αμέσως μετά, οι δράστες βγήκαν έξω, όμως ήδη είχε ειδοποιηθεί εγκαίρως η Αστυνομία και είχαν φτάσει οι πρώτοι άντρες της Ομάδας ΔΙΑΣ και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ). Στην θέα των αστυνομικών, οι δράστες έστρεψαν τα όπλα τους εναντίον τους και άνοιξαν πυρ, όμως οι αστυνομικοί που είχαν πάρει ήδη θέσεις, απάντησαν στα πυρά και τους τραυμάτισαν, τον Κλίνη μάλιστα σοβαρά. Εκείνη την ώρα γινόταν πάρτι από μαθητές λυκείου του Ηρακλείου στο μπαρ του ξενοδοχείου, ευτυχώς όμως πέρα από την αναστάτωση που προκλήθηκε, δεν σημειώθηκε τυχόν τραυματισμός πολίτη ή αστυνομικού.
Η αστραπιαία ανταπόκριση των τοπικών Αρχών οφείλεται στο γεγονός ότι η Αστυνομία είχε ακροβολισμένες περιπολίες για τον εντοπισμό της σπείρας. Οι ληστές αφού εντόπιζαν ξεκλείδωτα αυτοκίνητα, τα αφαιρούσαν είτε με τη βία, είτε μετά την απομάκρυνση των ιδιοκτητών τους. Στη συνέχεια, τα χρησιμοποιούσαν για τη μετακίνηση τους και μετά τις ληστείες, τους έβαζαν φωτιά και τα έκαιγαν.
Μετά από κλοπή Ι.Χ. φορτηγού που έγινε μία ημέρα πριν, σε περιοχή του Ηρακλείου, εκπονήθηκε σχέδιο δράσης, με αστυνομικές δυνάμεις, που αναπτύχθηκαν ώστε να τους εντοπίσουν και να προστατέψουν κυρίως τουριστικές περιοχές. Αποτέλεσμα ήταν η έγκαιρη και επιτυχής επέμβαση, ενώ από την έρευνα της Ασφάλειας Ηρακλείου προέκυψε η εξιχνίαση τουλάχιστον επτά ληστειών για τις οποίες ήταν υπεύθυνη η σπείρα τα τελευταία τρία χρόνια.

Πηγή:http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/sthn-enoplh-epithesh-enantion-toy-eidikou-froyrou-stathh-lazaridh-sta-zwniana-symmeteixe-enas-apo-toys-lhstes-ths-xersonhsoy.3528148.html

About Panos Dreamer