Home / Ειδήσεις / Στα 106,13 δισεκ. ευρώ οι υποχρεώσεις της Τράπεζας της Ελλάδος έναντι της ΕΚΤ στο τέλος Ιουλίου

Στα 106,13 δισεκ. ευρώ οι υποχρεώσεις της Τράπεζας της Ελλάδος έναντι της ΕΚΤ στο τέλος Ιουλίου

Οι υποχρεώσεις της Ελλάδας προς το σύστημα πληρωμών της Ευρωζώνης, Target 2, έφθασαν στο τέλος του Ιουλίου στο υψηλότερο επίπεδο από το 2012, καθώς οι φόβοι ότι η Ελλάδα θα εξαναγκαζόταν να φύγει από την Ευρωζώνη προκάλεσε εκροές κεφαλαίων από τη χώρα.

Η Τράπεζα της Ελλάδος είχε καθαρές υποχρεώσεις ύψους 106,13 δισεκ. ευρώ έναντι της ΕΚΤ στο τέλος Ιουλίου, σύμφωνα με στοιχεία του συστήματος πληρωμών Target 2 που ανακοίνωσε σήμερα για πρώτη φορά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Το σύστημα Target 2 διευκολύνει τις πληρωμές μεταξύ των τραπεζών των χωρών της Ευρωζώνης, προωθώντας αυτές μέσω του λογαριασμού που έχει κάθε κεντρική τράπεζα στην ΕΚΤ. Τα παραπάνω στοιχεία σημαίνουν ότι οι πληρωμές από τις ελληνικές τράπεζες προς ιδρύματα άλλων χωρών της Ευρωζώνης υπερέβησαν τις πληρωμές στην αντίθετη κατεύθυνση (από τις τράπεζες της Ευρωζώνης προς τις ελληνικές τράπεζες) κατά 106,13 δισεκ. ευρώ.

Οι καθαρές υποχρεώσεις της Ελλάδας έφθασαν τα 107,7 δισεκ. ευρώ ?το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2012? στα τέλη Ιουνίου, όταν η ελληνική κυβέρνηση επέβαλε τους ελέγχους στα capital controls.

About Panos Dreamer