Home / Ελλάδα / Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες, κλείνουν δρόμους και τελωνεία

Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες, κλείνουν δρόμους και τελωνεία

Αθήνα
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους παραμένουν οι αγρότες που έχουν στήσει μπλόκα σε όλη τη χώρα. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και σήμερα, Δευτέρα, με κλείσιμο δρόμων και τελωνείων.

Κλειστά θα παραμείνουν τα Τέμπη από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 7 μέχρι τις 9. Παράλληλα, συνεχίζεται η προετοιμασία για την πανελλαδική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη, στην Θεσσαλονίκη.

Την περαιτέρω ενίσχυση με 150 τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα του αγροτικού μπλόκου στις Μικροθήβες, αποφάσισαν οι αγρότες του Πηλίου, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποίησαν στην Αγριά του Βόλου. Οι αγρότες με περισσότερα από 650 τρακτέρ, κρατούν κλειστή την αερογέφυρα. Επιπλέον θα κλείσουν και σήμερα, Δευτέρα, τον αυτοκινητόδρομο Αθήνας-Θεσσαλονίκης δύο φορές μεταξύ 12:00 και 14:00 και 19:00 με 21:00.

Η κυκλοφορία των αυτοκίνητων στην Μαγνησία γίνεται από παρακάμψεις στις Μικροθήβες ή μέσω Βόλου για μεγάλα οχήματα. Παράκαμψη θα συναντήσουν οι οδηγοί και στο Βελεστίνο, όπου τα οχήματα οδηγούνται υποχρεωτικά στην παλαιά εθνική οδό Βόλου-Λάρισας.

Τα μπλόκα της Πελοποννήσου

Οι αγρότες της Πελοποννήσου συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους διατηρώντας μικρές δυνάμεις σε όλα τα μπλόκα που έχουν δημιουργήσει, ενώ από τις 6 το πρωί αγρότες της Αρκαδίας συμβολικά απέκλεισαν την είσοδο των γραφείων του ΟΓΑ Πελοποννήσου, στην Τρίπολη.

Το πρωί στο μπλόκο του Βλαχιώτη υπάρχουν 30 τρακτέρ και λίγα αγροτικά αυτοκίνητα. Ίδια δύναμη σχεδόν υπάρχει και στα μπλόκα των Κροκεών, της Λίμνης Γυθείου, ενώ από σήμερα άλλο ένα μπλόκο έχει δημιουργηθεί στη Λακωνία στο ύψος της Συκιάς του δήμου Μονεμβασιάς.

Στην Αρκαδία, οι αγρότες της ΠΑΣΥ το πρωί απέκλεισαν την είσοδο των γραφείων του ΟΓΑ Πελοποννήσου για δύο ώρες, ενώ μετακίνησαν το μπλόκο στο 10ο χλμ. Τρίπολης – Νεστάνης πλησίον του κόμβου Βυτίνας και έχουν περί τα 25 τρακτέρ.

Στην Αργολίδα παραμένουν τα μπλόκα της Δαλαμανάρας με δεκαπέντε τρακτέρ και στο Κουτσοπόδι με διπλάσια δύναμη, ενώ στην Κορινθία αποχώρησε η μεγάλη δύναμη αγροτών που υπήρχε το Σαββατοκύριακο και το πρωί στα διόδια του Ισθμού βρίσκονται περί τα 10 τρακτέρ και 20 αγροτικά αυτοκίνητα.

Τα μπλόκα της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας

Στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, είναι συγκεντρωμένα περισσότερα από 1.600 τρακτέρ, με το μπλόκο να ενδυναμώνεται διαρκώς και να ενισχύεται με διάφορες παραγωγικές και επαγγελματικές ομάδες.

Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται από τις 20 Ιανουαρίου η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι συμβολικά και όχι για περισσότερο από μισή ώρα κάθε φορά. Η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας κλείνει πάλι 12:00-14:00 το μεσημέρι.

Σε τρία ανέρχονται πλέον τα μπλόκα που έχουν στηθεί στον Νομό Δράμας. Στη διασταύρωση Κοκκινογείων Προσοτσάνης Δράμας, στον δρόμο προς το τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, περισσότερα από 600 τρακτέρ καταλαμβάνουν συμβολικά το οδόστρωμα και για ένα δίωρο, από τις 12 το μεσημέρι, θα κλείσουν και σήμερα συμβολικά το δρόμο. Το δεύτερο μπλόκο είναι αυτό που έχει «κατασκηνώσει» στο τελωνείο Εξοχής και το τρίτο είναι αυτό πηγαίνοντας για Καβάλα, στα Μάρμαρα του Σκαρή.

Στον νομό του Κιλκίς, το μπλόκο αριθμεί περισσότερα από 450 τρακτέρ και βρίσκεται επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Πεστριτσίου. Από τις 12.00-14.00 θα γίνει συμβολική κατάληψη του οδοστρώματος, ενώ δύναμη του μπλόκου κατευθύνεται ήδη στο τελωνείο Δοϊράνης.

Στον Νομό Πιερίας έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 700 τρακτέρ στο Αιγίνιο και στην Κατερίνη, ενώ στον νομό Πέλλας έχουν στηθεί τρία μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας 700 τρακτέρ. Και στους δύο νομούς θα γίνουν και σήμερα συμβολικοί αποκλεισμοί, από τις 12.00 μέχρι και τις 14.00.

Στην είσοδο στη Χαλκηδόνα είναι παρατεταγμένα περισσότερα από 600 τρακτέρ και προχωρούν σε συμβολικούς αποκλεισμούς (12:00-14:00) και το απόγευμα από τις 19:30 και για μία ώρα. Στον νομό Θεσσαλονίκης έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 600 τρακτέρ στο Δερβένι και στα Βασιλικά ανατολικής Θεσσαλονίκης και προχωρούν και σήμερα σε συμβολικούς αποκλεισμούς.

Στον Νομό Χαλκιδικής, έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα Νέα Μουδανιά και στη Νέα Καλλικράτεια, είναι δυναμικότητας άνω των 600 συνολικά και σήμερα αναμένεται να φθάσουν και μελισσοκόμοι.

Στα διόδια των Μαλγάρων υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα και θα «μπλοκάρουν» το δρόμο από τις 12 έως τις 14.00 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 19:00 μέχρι και τις 21:00 το βράδυ. Στο σημείο βρίσκονται από την Κυριακή πάνω από 100 νταλίκες, φορτηγά, ταξί και τουριστικά λεωφορεία.

Στον κόμβο Νησελίου στην Εγνατία οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας,το μπλόκο αριθμεί πάνω από 600 τρακτέρ και κατά 12:00-14:00 θα γίνει συμβολικός αποκλεισμός, ενώ από το πρωί καταφθάνουν στο σημείο και κτηνοτρόφοι του Νομού Ημαθίας. Υπό σκέψη βρίσκονται στον κόμβο της Κουλούρας για το εάν θα γίνει συμβολικός αποκλεισμός. Το μπλόκο αριθμεί περισσότερα από 650 τρακτέρ.

Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν ακόμη πιο δυναμικά και οι αγρότες σε Καστοριά και Φλώρινα. Μπλόκο αγροτών στήθηκε και στην εθνική οδό Φλώρινας -Έδεσσας στον κόμβο Αντιγόνου από τον Δήμο Αμυνταίου και από τον Αγροτικό Σύλλογο Πύργων.

Κινητοποιήσεις την Τρίτη

Αγρότες από διάφορα χωριά του νομού Τρικάλων, αναμένεται αύριο, Τρίτη, να ενισχύσουν το μπλόκο της Νίκαιας.

Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από την Τρίτη και οι αγρότες της Ζακύνθου, οι οποίοι αποφάσισαν να κατέβουν με τα τρακτέρ στην περιοχή της Λούμπας. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 9.30 το πρωί και ακολούθως τα τρακτέρ θα κατέβουν στο λιμάνι, αν και η απόφαση θα ληφθεί στη συγκέντρωση.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About admin