Home / Διεθνή / Στάινμαϊερ: Η Ευρώπη δεν έχει το δικαίωμα να διχάζεται μπροστά σε μια τέτοια πρόκληση

Στάινμαϊερ: Η Ευρώπη δεν έχει το δικαίωμα να διχάζεται μπροστά σε μια τέτοια πρόκληση

O υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ κάλεσε σήμερα τους Ευρωπαίους να σταματήσουν «να διαμαρτύρονται» και να «συνεργαστούν» προκειμένου να ανταποκριθούν στη μεταναστευτική κρίση που διχάζει βαθιά τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η Ευρώπη δεν έχει το δικαίωμα να διχάζεται μπροστά σε μια τέτοια πρόκληση» δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ κατά την άφιξή του στο Λουξεμβούργο για μια συνάντηση με τους ομολόγους του.
«Τα παράπονα δεν θα βοηθήσουν να καταστεί ελέγξιμο το πρόβλημα», επισήμανε ο Στάινμαϊερ.

«Δεν θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την αποστολή μας εάν δε σταματήσουμε να εκτοξεύουμε κατηγορίες ο ένας εναντίον του άλλου», προσέθεσε ο υπουργός και απηύθυνε έκκληση στα 28 κράτη μέλη της ΕΕ να «προχωρήσουν σε έναν άλλο τρόπο συνεργασίας».

Ο ίδιος άλλωστε υπενθύμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ήλθε αντιμέτωπη με μία πρωτόγνωρη κρίση με επίκεντρο την οικονομική στήριξη της Ελλάδας τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

«Πριν ακόμα από μερικές εβδομάδες ελπίζαμε ότι θα υπήρχε μια κάποια ανάπαυλα», ωστόσο «επρόκειτο για μια ψευδαίσθηση», παραδέχθηκε.

«Η πρόκληση την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα και τους πρόσφυγες που συρρέουν όλο και περισσότεροι είναι πολύ σημαντικότερη» σε σύγκριση με την ελληνική κρίση, επισήμανε.

About m bonsu