Home / Αθλητισμός / Σπουδαίο διπλό ο Παναθηναϊκός στην Ξάνθη

Σπουδαίο διπλό ο Παναθηναϊκός στην Ξάνθη

Μια πολύ σημαντική νίκη πέτυχε χθες ο Παναθηναϊκός στα Πηγάδια επί της τοπικής Ξάνθης με σκορ 1-0. Οι ”Πράσινοι” για ακόμα ένα παιχνίδι δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης αλλά είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και δικαιολογημένα φωνάζουν για τη διαιτησία, αφού κακώς δεν τους δόθηκαν πολλά φάουλ αλλά και ένα πέναλτι, με το Γιάννη Αναστασίου να μην παρευρίσκεται στην καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου για αυτό το λόγο.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν την αναμέτρηση με πολύ συντηρητικό ρυθμό, προσέχοντας πρώτα στην άμυνα και στη συνέχεια προσπαθώντας να κερδίσουν τη μάχη του κέντρου. Ο Γιάννης Αναστασίου άλλαξε το σύστημα της ομάδας του σε 4-2-3-1, θέλοντας να δει την ομάδα του να παίζει πιο επιθετικά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα βέβαια να μην περνούν πολλές μπαλιές προς τον Μπέργκ με τον Σουηδό άσο να δείχνει απελπιστικά μόνος του στην επίθεση. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με αργό ρυθμό με τις δυο ομάδες να έχουν ελάχιστες τελικές προσπάθειες, με τον Παναθηναϊκό να έχει όμως συντριπτικά την κατοχή με 61% έναντι 39% των γηπεδούχων. Το δεύτερο ημίχρονο είχε τον ίδιο ρυθμό αλλά είχε επίσης και πολύ περισσότερες φάσεις σε σχέση με το πρώτο, με τις περισσότερες από αυτές να είναι για το ”Τριφύλλι”. Είχε όμως και κάτι που δεν είχε το πρώτο ημίχρονο,την ουσία, δηλαδή το γκολ, το οποίο ήρθε αργά στο ματς για τον Παναθηναϊκό και συγκεκριμένα στο 83′ λεπτό όταν ο Ράσμους Τελάντερ ,μετά απο εκτέλεση κόρνερ, νίκησε τους πάντες στον αέρα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με άπιαστη κεφαλιά, με τον Αναστασίου να πανηγυρίζει έντονα το γκολ αλλά και τη νίκη για την ομάδα του αφού η Ξάνθη έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο φινάλε.

Με αυτή τη νίκη ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον Ολυμπιακό και περιμένει πλέον στραβοπάτημα του αιώνιου αντιπάλου στην ”Τούμπα” στο ντέρμπι της αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ.

 

Επιμέλεια : Αθανασούλης Κωνσταντίνος

About Kostas Athanasoulis