Home / Βίντεο / Συγκινητικό βίντεο Σπανούλη: “Ήρθε η ώρα να σταματήσω από την Εθνική”

Συγκινητικό βίντεο Σπανούλη: “Ήρθε η ώρα να σταματήσω από την Εθνική”

Ο συναισθηματικά φορτισμένος και συγκινημένος Βασίλης Σπανούλης, γνωστοποίησε πως αποχωρεί από την Εθνική μας ομάδα. “Φέραμε 3 μετάλλια, ώρα να παίξουν και τα νέα παιδιά και για εμάς.

Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης Ελλάδα – Λετονία, ο συναισθηματικά φορτισμένος και εμφανώς συγκινημένος Βασίλης Σπανούλης, γνωστοποίησε σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΑΝΤ-1, πως αποχωρεί από την Εθνική μας ομάδα σε ηλικία 33 ετών (γεννημένος: 7 Αυγούστου 1982). Ένας από τους σημαντικότερους και κορυφαίους αθλητές στην ιστορία του σπορ στην χώρα μας, έχοντας συμβάλλει στην κατάκτηση τίτλων, μεταλλίων και διακρίσεων με τα γαλανόλευκα χρώματα, έδωσε το δικό του τέλος εποχής.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, αλλά και ο επί σειρά ετών διεθνής με την Εθνική μας ομάδα, Βασίλης Σπανούλης, είπε τα εξής για την απόφαση του να αποχωρήσει, όντας γεμάτος συγκίνηση, προσπαθώντας με κόπο να συγκρατήσει τα δάκρυα στα μάτια του: “Θα ήθελα να πω πως ήρθε να σταματήσω από την Εθνική μας ομάδα. Ένας κύκλος κλείνει. Είμαι συναισθηματικά φορτισμένος αυτή τη στιγμή.

Μεγάλωσα μέσα σε αυτή την ομάδα. Βρίσκομαι από 17 χρονών παιδί στις Εθνικές μας ομάδες παίζοντας για το εθνόσημο όλα αυτά τα χρόνια. Μία καριέρα γεμάτη χαρές, λύπες, αλλά και με μεγάλες επιτυχίες. Καταφέραμε μέσα σε αυτά τα χρόνια να φέρουμε στην πατρίδα μας τρία μετάλλια (χρυσό 2005, αργυρό 2006, χάλκινο 2009). Άλλες φορές φέραμε επιτυχίες, άλλες φορές δεν τα καταφέραμε.

Είμαι περήφανος για τα όσα πετύχαμε όλα αυτά τα χρόνια. Είναι πολλά τα χρόνια, το ξαναλέω βρίσκομαι από 17 χρονών παιδί στις Εθνικές, αλλά ήρθε η ώρα να αποχωρήσω. Ήρθε η ώρα να σταματήσω, ήρθε η ώρα να παίξουν και τα νέα παιδιά που έρχονται τα επόμενα χρόνια. Να παίξουν και για εμάς. Έχουμε ταλέντο, υπάρχει ποιότητα. Είμαι πολύ φορτισμένος συναισθηματικά αυτή την στιγμή, σας ευχαριστώ πολύ, δεν θα ήθελα να πω κάτι άλλο”, σχολίασε γεμάτος συγκίνηση ο Βασίλης Σπανούλης.

Ο Βασίλης Σπανούλης, σε επίπεδο Νέων, το 2002, αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική μας ομάδα. Σε επίπεδο Ανδρών συμμετείχε στην κατάκτηση τριών μεταλλίων. Στο χρυσό στο Ευρωμπάσκετ του 2005 στη Σερβία, στο αργυρό στο Μουντομπάσκετ του 2006 στην Ιαπωνία, αλλά και στο χάλκινο στο Ευρωμπάσκετ του 2009 στη Πολωνία, όντας τότε μάλιστα και μέλος της κορυφαίας πεντάδας του τουρνουά, πραγματοποιώντας καταπληκτικές εμφανίσεις.

Συνολικά, ο Βασίλης Σπανούλης με την Εθνική Ανδρών συμμετείχε σε πέντε Ευρωμπάσκετ (2005, 2007, 2009, 2013, 2015, το 2011 απουσίασε λόγω τραυματισμού), σε τρία Μουντομπάσκετ (2006, 2010), ενώ έλαβε μέρος και σε δύο Ολυμπιάδες (2004, 2008).

 


Πηγή: http://www.sport24.gr/Basket/Eurobasket/spanoulhs-hrthe-h-wra-na-stamathsw-apo-thn-ethnikh.3669829.html

About admin