Home / Πολιτική / Σοσιαλιστές και Φιλελεύθεροι χαιρετίζουν τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στην Αθήνα

Σοσιαλιστές και Φιλελεύθεροι χαιρετίζουν τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στην Αθήνα

Οι πολιτικές ομάδες των Σοσιαλιστών και των Φιλελεύθερων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με γραπτές ανακοινώσεις τους, χαιρέτισαν σε γενικές γραμμές την τεχνική συμφωνία που επιτεύχθηκε στην Αθήνα ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών, καλώντας η μεν πρώτη την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ «να μην την υπονομεύσει», η δε δεύτερη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αναλάβει «έναν ρόλο στην επίβλεψη της εφαρμογής της δέσμης μεταρρυθμίσεων».

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα, σε ανάρτηση στην ιστοσελίδ της, γράφει: «Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών, οι Σοσιαλιστές και οι Δημοκράτες φοβούνται πως η συμφωνία για μια νέα χρηματοδότηση μπορεί να βρεθεί σε κίνδυνο εξαιτίας των καινούργιων απαιτήσεων της καγκελαρίου Μέρκελ. Συνεχίζοντας δε αναφέρει: «Ζητάμε από την καγκελάριο να κρατήσει τη δέσμευσή της κατά την τελευταία συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και να μην φέρει στο τραπέζι επιπλέον απαιτήσεις, όπως την πλήρη συμμετοχή του ΔΝΤ. Η Άγγελα Μέρκελ θα πρέπει να μείνει προσηλωμένη στις δεσμεύσεις της αντί να χρησιμοποιεί το ΔΝΤ ως δικαιολογία ή άλλες κινήσεις αντιπερισπασμού».

Από πλευράς του, με γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε, ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων στην Ευρωβουλή Γκι Βερχόφστατ αναφέρει ότι «για πρώτη φορά επιτεύχθηκε μια συμφωνία η οποία είναι κάτι περισσότερο από μία λογιστική άσκησης».

About totritomati