Home / Πολιτική / Σκουρλέτης: Το δημοψήφισμα δεν ήταν γάμος αλλά σύγκρουση [ΒΙΝΤΕΟ]

Σκουρλέτης: Το δημοψήφισμα δεν ήταν γάμος αλλά σύγκρουση [ΒΙΝΤΕΟ]

«Με το δημοψήφισμα δεν κάναμε γάμο. Σύγκρουση κάναμε. Και αυτό θα το διαπιστώσετε και εσείς, ότι θα αποτελέσει ένα αποφασιστικό βήμα για να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας», δήλωσε σήμερα Πέμπτη από τη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.
Απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών του ΚΚΕ για εργασιακά θέματα, ο κ. Σκουρλέτης είπε, εξάλλου: «Δεν αντιλαμβάνεστε αυτή την ώρα αλλά και όλους τους προηγούμενους πέντε μήνες, τι προσπάθειες καταβάλαμε και πού οδήγησαν.

Οδήγησαν σε μεγάλη ανατροπή στην Ευρώπη που ηγεμονεύεται από κάποιους. Μετά από δεκαετίες, χθες, γράφτηκε ιστορία με την παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Ευρωκοινοβούλιο γιατί ειπώθηκαν τα πράγματα με το όνομα τους και αναγκάστηκαν ηγεσίες να τοποθετηθούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο»

Και συνέχισε ο υπουργός Εργασίας: «Αν θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι ας αφήσουμε τις ιστορικές παρατηρήσεις. Αυτή είναι η πρόκληση και για εσάς και για εμάς. Δεν ξέρω αν τα αντιλαμβάνεστε εσείς και το κόμμα σας τα μηνύματα που πρέπει να παίρνετε.

Δεν νομίζω ότι είναι ενθαρρυντικά. Δεν ταιριάζει σε αυτό το κόμμα της Αριστεράς η περιχαράκωση», είπε ο κ. Σκουρλέτης.
«Ό,τι έχει ειπωθεί δεν έχει χαθεί, είναι πάνω στο τραπέζι, γνωρίζουμε ότι είμαστε η αδύνατη πλευρά αλλά κανείς δεν έχει αμφισβητήσει τις προθέσεις μας.

Στόχος της κυβέρνησης είναι μεταξύ των άλλων, να καταφέρει μια αναφορά μέσα στη συμφωνία να αλλάξουμε το θεσμικό πλαίσιο που να αφορά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις», κατέληξε ο υπουργός Εργασίας.

About totritomati