Home / Ελλάδα / Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες, κρίσιμες συνεδριάσεις στα μπλόκα

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες, κρίσιμες συνεδριάσεις στα μπλόκα

Ανυποχώρητοι στις θέσεις τους

Αθήνα
Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες, οι οποίοι αποφάσισαν να μετακινηθούν στην Αθήνα την Παρασκευή με τρακτέρ και λεωφορεία και να «στρατοπεδεύσουν» στο Σύνταγμα για τουλάχιστον δύο ημέρες ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που εμφανίζονται προβληματισμένοι για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους και το αποτέλεσμα που θα έχουν και ετοιμάζουν αντιπρόταση. Πολλά θα κριθούν τις επόμενες ώρες, οπότε και αναμένονται γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα της χώρας, ενώ καθοριστικής σημασίας κρίνεται και η συνάντηση που συγκάλεσε στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης η συντονιστική στο τελωνείο του Προμαχώνα.

Πάντως, κοινή συνισταμένη όλων εξακολουθεί να παραμένει η απόσυρση των σχεδίων για ασφαλιστικό και φορολογικό, αλλά και η άσκηση, από σήμερα κιόλας, ασφυκτικών πιέσεων στα σημεία που έχουν στηθεί τα μπλόκα, με περισσότερους επ’ αόριστον και 24ωρους αποκλεισμούς.

Η εικόνα στα μπλόκα

Κλειστό παραμένει για όγδοη ημέρα το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία και η ουρά που σχηματίζουν νταλίκες και φορτηγά υπερβαίνουν» τα 30 χλμ.

Στο μεταξύ, το μπλόκο στο τελωνείο της Εξοχής, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, έδωσε «ελευθέρας» από αργά το βράδυ της Κυριακής μέχρι και τις 11 το πρωί, οπότε και θα κλείσει εκ νέου για ένα 24ωρο.

Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται, η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ από τις 12:00 το μεσημέρι θα κλείσει για ένα 24ωρο η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

Στο νομό του Κιλκίς έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια και στην Δοϊράνη, σύνορα Ελλάδας με την ΠΓΔΜ. Στο μεν πρώτο θα συνεχιστεί και σήμερα, Δευτέρα, ο αποκλεισμός 12:00-15:00 και 19:00-22:00, ενώ στο δεύτερο οι «πύλες» θα κλείσουν 18:00-22:00.

Στα διόδια των Μαλγάρων, όπου υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα, ο αποκλεισμός ξεκίνησε στις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής και θα συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή.

Σε επ’ αόριστον αποκλεισμό βρίσκεται για έκτη ημέρα ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης -Βέροιας. Στο μπλόκο η δύναμη μετρά περισσότερα από 750 τρακτέρ.

Στον κόμβο της Κουλούρας (Ημαθία), επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης- Βέροιας, καθημερινά γίνεται συμβολικός αποκλεισμός μιας ώρας το απόγευμα από τις 16:00.

Στο νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη σε επίπεδο νομού αφορά στα εξής: σε Έδεσσα και Αμύνταιο θα γίνει αποκλεισμός 12:00-13:00 και 19:00-21:00, ενώ σε Μελίσσι, Μαυροβούνι, Μεσσημέρι και Αλυσίδα ‘Αρνισσας θα κλείσουν 17:30-20:30.

Στον νομό Θεσσαλονίκης, έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 600 τρακτέρ στο Δερβένι (12:00-18:00 κλειστά), στην αερογέφυρα Θέρμης επί της Μουδανίων, στα «πράσινα φανάρια» και το μπλόκο επί της διασταύρωσης του κρατικού αερολιμένα (19:00-21:00 κλειστά).

Σε επ΄αόριστον αποκλεισμό βρίσκεται από την Κυριακή το μπλόκο στη Χαλκηδόνα, με τη δύναμη στην περιοχή να υπερβαίνει τα 550 τρακτέρ.

Στο νομό Χαλκιδικής, έχουν στηθεί τέσσερα μπλόκα στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, στη Νέα Καλλικράτεια και στον Πολύγυρο. Εντός της ημέρας θα γίνει αποκλεισμός της εφορίας στα Μουδανιά με τρακτέρ, από την έναρξη του ωραρίου των εργαζομένων στην υπηρεσία και μέχρι τη λήξη του.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About admin