Home / Ειδήσεις / Σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα στο θέμα της προσφυγικής κρίσης απαιτεί ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών

Σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα στο θέμα της προσφυγικής κρίσης απαιτεί ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών

«Δεν μπορεί να στηρίζουμε την Ελλάδα με δισεκατομμύρια ευρώ και να αφήνουμε αυτό το θέμα στην άκρη, αλλά πρέπει να απαιτήσουμε ποια θα είναι η συνεισφορά της στην κρίση του ασύλου», τονίζει σε σημερινή συνέντευξή του, στην αυστριακή εφημερίδα «Κρόνεν Τσάιτουνγκ», ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών και Ενσωμάτωσης, Σεμπάστιαν Κουρτς, του συγκυβερνώντος – με τους Σοσιαλδημοκράτες – συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, σημειώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διέθετε στα εξωτερικά σύνορά της προσωπικό και τεχνογνωσία, και η Ελλάδα θα έπρεπε να το επιτρέψει.

Συνεχίζοντας την πάγια τακτική του, τους τελευταίους μήνες, των φραστικών επιθέσεων και της άσκησης κριτικής εναντίον της Ελλάδας, ο κ. Κουρτς υπενθυμίζει ότι στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τον δανεισμό της Ελλάδας είχε ζητήσει να τεθούν ως προϋπόθεση όχι μόνο οι μεταρρυθμίσεις τις, οποίες η χώρα θα πρέπει να εφαρμόσει, αλλά και η κοινή προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

Ο ίδιος παραδέχεται πως κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό από τους υπουργούς Οικονομικών και τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, ωστόσο εξακολουθεί να ελπίζει ότι αυτό θα συμβεί.

 

 

πηγή:http://www.amna.gr/article/89433/Skliri-stasi-apenanti-stin-Ellada-sto-thema-tis-prosfugikis-krisis-apaitei-o-Austriakos-upourgos-Exoterikon

About basilis progressive