Home / Πολιτική / Σκληρή αντιπολίτευση και ταχεία ανασυγκρότηση του κόμματος, σχεδιάζει ο Κ. Μητσοτάκης

Σκληρή αντιπολίτευση και ταχεία ανασυγκρότηση του κόμματος, σχεδιάζει ο Κ. Μητσοτάκης

Σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση με άξονα την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και το ασφαλιστικό, σχεδιάζει ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, παράλληλα με τις κινήσεις του για την εσωτερική ανασυγκρότηση του κόμματος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνεχίζει τις συναντήσεις του με βουλευτές και παράγοντες του κόμματος ενώ το απόγευμα αναμένονται ανακοινώσεις για την στελέχωση της ηγετικής ομάδας. Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης δέχθηκε στα γραφεία του κόμματος την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ενώ χθες ξεκίνησε τον κύκλο των εσωκοματικών επαφών του με τους δύο πρώην προέδρους και πρωθυπουργούς, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

Eldorado και ασφαλιστικό

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης σε μία κίνηση με συμβολική σημασία, χαρακτηριστική των πολιτικών του προτεραιοτήτων, συναντήθηκε χθες με τον επικεφαλής της Eldorado, Πολ Ράιτ και αμέσως μετά έκανε την πρώτη του δημόσια δήλωση εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε για “ιδεοληψία” και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να παρέμβει προσωπικά.

Χθες συγκάλεσε και την πρώτη σύσκεψη στελεχών για το θέμα των συντάξεων και το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι διατεθειμένος να δόσει καμία στήριξη στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό. Ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί την πρόταση της κυβέρνησης «πασαλείματα που δεν αντιμετωπίζουν τις εγγενείς δυσκολίες του ζητήματος».

Κομματική ανασυγκρότηση

Έχοντας προχωρήσει στις πρώτες αλλαγές στο οργανόγραμμα του κόμματος αύριο θα συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα για να παρουσιάσει τους άξονες της αντιπολιτευτικής του τακτικής και τις πρωτοβουλίες που θα αναπτύξει. Σήμερα θα ανακοινωθούν και οι νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι. Ακούγονται τα ονόματα του Νίκου Δένδια με τον οποίο ήδη συναντήθηκε ο κ. Μητσοτάκης και του Νίκου Παναγιωτόπουλου. Για την θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ακούγεται ο βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης από τους πλέον κοντινούς στο νέο πρόεδρο.

About totritomati