Home / Media / Σκηνικό πολέμου στήνεται μεταξύ Ρωσίας-Τουρκίας! [VIDEO]

Σκηνικό πολέμου στήνεται μεταξύ Ρωσίας-Τουρκίας! [VIDEO]

Πολεμικό σκηνικό στήνεται στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, μετά την κατάρριψη του ρωσικού SU-24 από τουρκικό F-16 και ενώ παραμένει αδιευκρίνιστο αν το ρωσικό αεροσκάφος βρισκόταν εντός τουρκικού εναέριου χώρου -όπως υποστηρίζει η Άγκυρα- ή πραγματοποιούσε πτήση πάνω από τη Συρία, όπως διατείνεται η Μόσχα.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές ο ένας από τους δύο πιλότους είναι νεκρός ενώ ο δεύτερος αγνοείται. Η πληροφορία που τον θέλει να κρατείται από Τουρκομένους αντάρτες δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη. Το Reuters μετέδωσε ότι οπλαρχηγός των ανταρτών δήλωσε ότι και οι δύο πιλότοι είναι νεκροί, καθώς τους πυροβόλησαν την ώρα που βρίσκονταν στον αέρα.

Το επεισόδιο χαρακτηρίζεται από διπλωματικές αρχές ως “ιδιαίτερα σοβαρό” ενώ λίγο μετά το μεσημέρι ανακοινώθηκε ότι συνέρχεται εκτάκτως το ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, έπειτα από αίτημα της Τουρκίας για να εξετάσει την κατάσταση.

Δείτε όλο το χρονικό της μεγάλης κρίσης

Με εξόχως καυστικό τρόπο τα ρωσικά ΜΜΕ μεταδίδουν το γεγονός, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για επίθεση χώρας -μέλους του ΝΑΤΟ στη Ρωσία.

Η κατάρριψη έρχεται μόλις λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη επίσκεψη του ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ στην Άγκυρα για συνομιλίες με τους Ερντογάν και Νταβούντογλου -επίσκεψη, η οποία μετά τα νέα δεδομένα, βρίσκεται στον αέρα.

Κεραυνούς κατά της Τουρκίας εξαπέλυσε πριν από λίγο ο Πούτιν κατηγορώντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, την Άγκυρα για υπόγειες σχέσεις με τον ISIS. “Θέλουν το ΝΑΤΟ να υπηρετεί συμφέροντα του ISIS;” διερωτήθηκε.

Την ίδια ώρα σιγή ιχθύος τηρεί ο Ταγίπ Ερντογάν. Η ενημέρωση που είχε από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του ήταν ότι τουρκικά F-16 προειδοποίησαν πάνω από δέκα φορές το ρωσικό αεροσκάφος πριν το καταρρίψουν.

Η κατάρριψη του αεροσκάφους έρχεται σε μια περίοδο εξαιρετικής έντασης στην περιοχή αλλά και διεθνώς μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και τις κλιμακούμενες αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών του ISIS.

Παράλληλα, πυρετώδεις διαβουλεύσεις για το μέλλον της Συρίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Ολάντ είχε συνομιλίες, χθες, στα Ηλύσια Πεδία με τον Ντέιβιντ Κάμερον και τώρα σπεύδει σε Ουάσιγκτον και Μόσχα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

http://www.cnn.gr/

About gus_maverick