Home / Ειδήσεις / Σημαντική βοήθεια 1,5 εκατ.ευρώ στη Λευκάδα για την αντιμετώπιση των ζημιών

Σημαντική βοήθεια 1,5 εκατ.ευρώ στη Λευκάδα για την αντιμετώπιση των ζημιών

Στην πληγείσα από τον πρόσφατο σεισμό Λευκάδα, βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, με αφορμή τις εργασίες της 3ης Τακτικής Συνέλευσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), όπου απηύθυνε χαιρετισμό.

Ο κ. Κουρουμπλής, συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, τον πρόεδρο της ΕΝΠΕ Κώστα Αγοραστό και τον δήμαρχο Λευκάδας Κώστα Δρακονταειδή, επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές όπου συνομίλησε με τους κατοίκους και διαπίστωσε τις ανάγκες και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Κατά τη συζήτηση που επακολούθησε με τους θεσμικούς παράγοντες, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δια του υπουργού Υποδομών, έχει εγκρίνει ποσό 1,5 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των δημoσίων υποδομών (δρόμων, σχολείων, δικτύων ύδρευσης κ.α.), ενώ οι εργασίες αποκατάστασης θα ξεκινήσουν αμέσως μόλις λήξει ο συναγερμός του ΟΑΣΠ.

Ο υπουργός υποσχέθηκε επίσης ότι θα εξασφαλίσει πιστώσεις προς την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, προκειμένου να υπάρξει αποκατάσταση των ζημιών σε Λευκάδα, Ιθάκη, Κεφαλονιά, καθώς και ότι θα ενισχυθεί οικονομικά ο δήμος Λευκάδας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500042564#ref=latestarticles

About basilis progressive