Home / Ειδήσεις / Σε συμφωνία για την Ελλάδα «πολύ σύντομα» καλεί ο Ντόναλντ Τουσκ

Σε συμφωνία για την Ελλάδα «πολύ σύντομα» καλεί ο Ντόναλντ Τουσκ

«Να διπλασιαστούν οι προσπάθειες»

Βρυξέλλες, Βέλγιο

Να καταλήξουν σε συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα «πολύ σύντομα» κάλεσε τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε και τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της εν εξελίξει αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη» δήλωσε ο κ. Τουσκ εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας, προσθέτοντας:

«Καλώ τους υπουργούς Οικονομικών να καταλήξουν σε συμφωνία πολύ σύντομα και ελπίζω πως έως το τέλος του Μαΐου, οπότε θα συναντηθούμε για τη Σύνοδο των G7, η εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος θα έχει αξιολογηθεί θετικά.

»Θα ήθελα να ενθαρρύνω όλους τους υπουργούς και τους θεσμούς να διπλασιάσουν τις προσπάθειες τους για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Νωρίτερα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι δεν αναμένει να ξεσπάσει φέτος στην Ελλάδα κάποια «μεγάλη κρίση», προσθέτοντας ότι η χώρα βρίσκεται καθ’ οδόν για να παρουσιάσει ορατή πρόοδο.

Εντούτοις, πηγές δήλωναν νωρίτερα στο Reuters ότι οι συνομιλίες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης προχωρούν με αργούς ρυθμούς και δεν είναι πιθανόν να υπάρξει συμφωνία στο έκτακτο Eurogroup της 9ης Μαΐου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Kostas Athanasoulis