Home / Ειδήσεις / Σε νέα επίπεδα ρεκόρ η επιβατική κίνηση του «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ η επιβατική κίνηση του «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Αύξηση 11% στο α’ τετράμηνο

Αθήνα
Σε νέα επίπεδα ρεκόρ ανήλθε η επιβατική κίνηση του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» το πρώτο τετράμηνο του έτους, φθάνοντας τους 4,92 εκατ. επιβάτες, που αντιστοιχούν σε άνοδο 11% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2015.

Σύμφωνα με τον αερολιμένα, τόσο η εγχώρια, όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση πέτυχαν ιστορικά ρεκόρ για το πρώτο τετράμηνο, με 1,92 και 3 εκατ. αντίστοιχα.

Οι Έλληνες και οι ξένοι ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική άνοδο, της τάξης του 12% και 10% αντίστοιχα.

Ο αριθμός των πτήσεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια του πρώτου τετραμήνου του έτους πλησίασε τις 50 χιλιάδες (49.393), καταγράφοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 7,2%. Oι πτήσεις εσωτερικού αυξήθηκαν κατά 8,3%, ενώ οι διεθνείς πτήσεις παρουσίασαν άνοδο, στο επίπεδο του 6,4%.

Ιστορικό ρεκόρ όμως, παρουσίασε και η κίνηση του αεροδρομίου κατά τη διάρκεια του περασμένου Απριλίου, φθάνοντας τους 1,47 εκατ. επιβάτες, που μεταφράζεται σε αύξηση 1,2% σε σχέση με τα αντίστοιχα επίπεδα του 2015.

Μάλιστα η αύξηση αυτή έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία αν συνυπολογιστεί η επίδραση της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 7 Απριλίου 2016 και η σύγκριση με την ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση του Απριλίου 2015 λόγω της σύμπτωσης του ορθόδοξου και του ρωμαιοκαθολικού Πάσχα.

Αναλυτικότερα, η εγχώρια επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 4,3% καταρρίπτοντας το αντίστοιχο ρεκόρ του Απριλίου 2015, ενώ ο αριθμός των διεθνών επιβατών παρουσίασε οριακή κάμψη κατά 0,5%.

Οι στατιστικές των Ελλήνων ταξιδιωτών, με άνοδο της τάξης του 5,7%, συνέχισαν τη θετική πορεία τους αλλά σε χαμηλότερους ρυθμούς σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, ενώ η κίνηση ξένων ταξιδιωτών εμφανίστηκε ελαφρά μειωμένη σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά επίπεδα (-1,8%), κυρίως λόγω της αυξημένης κίνησης τον Απρίλιο 2015 λόγω του Πάσχα των Ρωμαιοκαθολικών.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Kostas Athanasoulis