Home / Διεθνή / Σε εθνικό πένθος η Ιταλία

Σε εθνικό πένθος η Ιταλία

Σε κλίμα οδύνης διεξάγονται στο γυμναστήριο του Άσκολι Πιτσένο οι πρώτες κηδείες, δημοσία δαπάνη, 35 θυμάτων του μεγάλου σεισμού που έπληξε την κεντρική Ιταλία.

Σε εθνικό πένθος έχει βυθιστεί η Ιταλία, η οποία «αποχαιρετάει» τους 290 νεκρούς που άφησε πίσω του ο καταστροφικός σεισμός των 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στην κεντρική χώρα.

Εκατοντάδες διασώστες, με τη βοήθεια ειδικών σκυλιών, συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων, δίχως ωστόσο, μεγάλες ελπίδες, καθώς μόνο με ένα θαύμα μπορούν να βρεθούν επιζώντες.

Άλλες εννέα σοροί ανασύρθηκαν σήμερα στο Αματρίτσε, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών μόνο στη συγκεκριμένη πόλη, στους 230. Ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 388 άτομα, εκ των οποίων τα 40 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ 2.500 άτομα έχουν μείνει δίχως εστία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την Τετάρτη τα ξημερώματα, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 1.050 μετασεισμοί.


Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, του πρωθυπουργού, Ματέο Ρέντσι και υψηλόβαθμων κρατικών αξιωματούχων, ξεκίνησε το μεσημέρι η τελετή μνήμης για τα θύματα σε Αρκουάτα και Πέσκαρα ντελ Τρόντο.

Μερικές από τις οικογένειες επέλεξαν να μη συμμετάσχουν στην επίσημη τελετή και προτίμησαν να κηδέψουν νωρίτερα τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Άλλη μία τελετή αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, για τα θύματα του Ακούμολι και κυρίως του Αματρίτσε.

Την Πέμπτη, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις πληγείσες περιοχές και ενέκρινε την άμεση εκταμίευση 50 εκατ. ευρώ για την ανακούφιση των πληγέντων.

naftemporiki.gr

About admin